ASUS ZenFone AR in aantocht

ASUS ZenFone AR in aantocht

ASUS presenteert op de Consumer Electronics Show (CES) wellicht twee nieuwe smartphones. Eén daarvan is de ASUS ZenFone AR, de tweede smartphone ter wereld die uitgerust is met Tango-technologie. Tevens ondersteunt het toestel Google’s 3D platform Daydream. Het vlaggenschip wordt morgen officieel gepresenteerd door de Taiwanese smartphonemaker.

Dat blijkt uit een persbericht van chipfabrikant Qualcomm dat een tijdje per ongeluk online stond, zo ontdekte 9to5Google. Inmiddels is het bericht weer offline gehaald.

Met regelmaat zien we informatie naar buiten komen over smartphones die nog gepresenteerd moeten worden. Sterker nog, het gebeurt vrijwel bij ieder vlaggenschip en lijkt zodoende eerder regel dan uitzondering. Of smartphoneproducenten hier een rol in spelen weten we niet, maar dat ze er garen bij spinnen lijkt voorop te staan. Het draagt immers bij aan de hype en spanning van een nieuw toestel.

Tango

Dat is ook ditmaal het geval. Door een gelekt persbericht dat afkomstig is van Qualcomm weten we dat ASUS morgen een nieuwe smartphone uit de doeken gaat doen: de ASUS ZenFone AR. Wat het toestel zo bijzonder maakt is dat hij is voorzien van Tango-technologie. Hiermee is het mogelijk om beweging en diepte vast te leggen door de toevoeging van allerhand sensoren, zoals een motion tracking sensor en meerdere camera’s. Deze techniek wordt gebruikt voor augmented reality, de tegenhanger van virtual reality. Daarbij worden er driedimensionale beelden in de wereld om ons heen geplaatst. Zo is het onder meer mogelijk om als binnenhuisarchitect je woonkamer een nieuwe indeling te geven, maar ook om onderlinge afstanden te bepalen.

We kennen op dit moment slechts één ander toestel dat met Google’s Tango-technologie is uitgerust: de Lenovo Phab 2 Pro. Dit vlaggenschip werd vorig jaar juni door Lenovo uit de doeken gedaan op Lenovo Tech World. Naast een groot 6.4 inch IPS LCD-scherm met Quad HD-resolutie (1440 bij 2560 pixels), is hij onder meer voorzien van Snapdragon 625 octa-core processor, 4GB werkgeheugen, 4050 mAh batterij, een 16 megapixelcamera en nog eens twee extra camera’s om diepte vast te leggen. Via de webshop van Lenovo kun je dit toestel bestellen inmiddels bestellen voor een bedrag van 499 euro.

Over de ASUS ZenFone AR

Over de nog te verschijnen ASUS ZenFone AR is nog weinig bekend. 9to5Google merkt op dat het toestel niet alleen is voorzien van Tango-technologie. Daarnaast is hij Daydream Ready. Dat betekent dat je de telefoon voor virtual reality spellen en andere toepassingen kunt gebruiken. Op het moment van schrijven ondersteunt slechts een handjevol applicaties Daydream, waaronder Street View en videodiensten als YouTube, Netflix, Hulu en HBO. Verder staat Qualcomm in haar persbericht uitgebreid stil bij de Snapdragon 821 en Adreno 530 GPU. Zo is de chipset 40% krachtiger en 40% energiezuiniger dan de Snapdragon 810.

Beroepslekker en twitteraar Evan Blass plaatste op zijn Twitter-kanaal de onderstaande foto. Dat is naar eigen zeggen de ASUS ZenFone AR. Jammer genoeg noemt Blass geen specificaties. We moeten dus nog tot woensdag wachten voordat we weten hoe groot het vlaggenschip is en wat er zich onder de motorkap bevindt.

Of en wanneer de ASUS ZenFone AR in ons land verschijnt, is nog niet duidelijk. ASUS is immers geen gevestigde smartphonespeler in Nederland zoals bijvoorbeeld Samsung en Huawei.

Bekijk het laatste nieuws over Asus:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones