Bakt HTC komende Nexus-telefoons?

Mockup van de HTC Nexus

Aanhoudende geruchten wijzen erop dat HTC, na de recente klapper van haar nieuwe, highend, HTC 10-telefoon, ook de volgende Google Nexus-telefoons mag gaan maken. Het contract zou gelden voor de komende drie jaar, met twee smartphones die dit jaar uit zouden komen.

Aldoende leert men

De Taiwanese gigant heeft al de nodige ervaring opgedaan in samenwerking met Google. In 2010 produceerde het de allereerste Google Nexus-telefoon, de One. Daarnaast was het ook twee jaar geleden verantwoordelijk voor de Google Nexus 9-tablet.

De aanstaande telefoons zouden directe opvolgers worden voor de Google Nexus 5X van LG, en de Google Nexus 6P van Huawei. Die telefoons beschikten over respectievelijk schermen van 5,2 en 5,7 inch in doorsnee, maar daar zou HTC een kleine halve centimeter van af gaan snoepen. Dan ligt de telefoon waarschijnlijk net iets beter in de hand.

Een gebruiker op Reddit heeft een mockup gemaakt van hoe hij verwacht dat een nieuwe Nexus-telefoon eruit zal gaan zien, gebaseerd op ervaringen vanuit het verleden. Het is goed mogelijk dat HTC gaat proberen om elementen uit het design van de HTC 10 over te zetten naar de nieuwe telefoon met smalle bezels. De vingerafdrukscanner zou naar de achterkant verplaatst worden, terwijl de speakers aan de voorkant zitten en er geen fysieke knoppen aanwezig zouden zijn. Gebruikers zouden dus hun toetsaanrakingen direct op het scherm doen.

Android Next

Hoewel het nog erg vroeg is om te speculeren over de technische inhoud van de telefoons en precieze chipsets, is wel duidelijk dat ze aangeboden gaan worden met Android N, de opvolger van Android ‘Marshmallow’ 6.0. Dit besturingssysteem onderscheidt zich van haar voorgangers door bijvoorbeeld meerdere apps tegelijk aan te kunnen bieden op een gesplitst scherm.

Verder zijn er aanpassingen aan de notificatietypes van bijvoorbeeld berichten, terwijl ook de besparingsmodi voor data en de batterij op de schop gaan. Doze zou nog beter het stroomverbruik van de apps op de achtergrond onder controle moeten houden, terwijl Data Saver het mobiele dataverbruik beperkt. Daarnaast ondersteunt de software nu Vulkan, een programmeertaal waarmee ontwikkelaars betere prestaties moeten kunnen halen uit de hardware doordat ze dieper in de kern kunnen programmeren.

De software is al sinds het begin van het jaar als developer preview, een testversie, beschikbaar voor de huidige Nexus-toestellen. Een stabiele versie moet rond het derde kwartaal zijn weg gaan vinden naar Nexus-smartphones, onder meer als Over The Air-update.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones