Bedrijven kiezen steeds vaker voor Windows Phone

nokia-microsoftSteeds meer bedrijven kiezen bij de keuze van smartphones voor Windows Phones. Dat blijkt uit onderzoek door CCS Insight, die de keuze in zakelijke telefoons onder de loep nam.

Het marktaandeel Windows Phone is bij bedrijven met 18 procent een stuk hoger dan bij particulieren. Het onderzoek geeft aan dat er tien jaar geleden bijna alleen nog maar Windows Mobile of BlackBerry (destijds RIM) werd gebruikt, maar dat daar in de loop der tijd veel is veranderd. Android en iOS hebben hun opmars gemaakt, en vooral de laatstgenoemde heeft met de iPhone een aanzienlijk marktaandeel opgeëist. Toch is de verandering op de zakelijke markt niet zo duidelijk als bij consumenten.

Marktaandeel

Want waar het bij ‘normale’ gebruikers nog goed zoeken is om een Windows Phone te vinden, is dat bij bedrijven al een stuk gemakkelijker. Het marktaandeel iOS is in Engeland (waar het onderzoek gehouden werd) momenteel zo’n 35 procent. De onderzoekers menen echter dat Microsoft met zijn besturingssysteem een groot gevaar vormt voor dat marktaandeel.

De populariteit van Windows Phone is onder andere te verklaren door de integratie met de Exchange-servers van Windows, stellen de onderzoekers. iOS en Android ondersteunen Exchange weliswaar ook, maar desondanks is de populariteit van Windows Phone op de zakelijke markt nog altijd stijgende.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones