Eindelijk beelden van de Surface Phone of ander concept?

Eindelijk beelden van de Surface Phone of ander concept?

Meester lekker Evan Blass liet gisteren weer van zich horen. Hij lekte een paar foto’s van een toestel dat je verstelt doet staan. De foto’s tonen een Window Phone. Het is echter onduidelijk of dit de Surface Phone van Microsoft is of een nieuwe concept phone.

Evan Blass toonde niet alleen beeld, hij meldde dat het concept over een Intel processor beschikt van laptop klasse en het toestel zal volgens hem menig persoon verbazen. Evan Blass is een van de meest betrouwbare smartphone lekkers. Hij liet afgelopen maand al de eerste persfoto’s zien van de Huawei Mate 9 en kon ons al vertellen dat er een Edge variant verscheen.

 Surface Phone

Surface Phone

Microsoft zegt gestopt te zijn met de fabricage van smartphones. Het is echter geen geheim dat de onderneming werkte aan een eigen vlaggenschip, de Surface Phone.

Hoewel het niet duidelijk is of Microsoft toch nog werkt aan zijn vlaggenschik, kunnen we uit de tweet van Eleaks opmaken dat er in ieder geval een vlaggenschip Windows Phone in de pijplijn zit.

Meer dan een concept Windows Phone

In het gesprek op Twitter dat vrijdag volgde waren velen zeer sceptisch. Na de mysterieuze verwijzing en foto van Evan Blass twitterde een volger: “Mooi concept van?” een andere twitterde: Mooi concept, maar niets meer.” Hierop antwoordde Evan Blass met het volgende: “Much more than a concept, stay tuned.”

Nieuwe Windows Phone

Met de introductie van deze nieuwe Windows Phone volgen natuurlijk enkele vragen. Wie is de maker? Wanneer komt de smartphone uit? Is het een concept? Helaas geeft Blass weinig prijs. We moeten hem in de gaten houden zegt hij. Dat zullen wij dan ook zeker doen.

De getoonde smartphone draait op Windows Mobile en heeft geen zichtbare logo’s behalve die van Windows zelf. Het lijkt er daarom ook op dat de smartphone van Microsoft is of uit directe opdracht door Microsoft gemaakt word. Het toestel wordt aangedreven door een Intel processor met vergelijkbare snelheid van een Intel processor in een laptop . We zien op de foto´s een USB Type-C poort en niet direct een 3,5 mm earjack. De hoofdtelefoon aansluiting is dit jaar door meer fabrikanten aan de kant gezet.

Een van de laatste Windows Phones is de HP Elite X3. Het toestel draait op Windows Mobile en beschikt over de vlaggenschip processor van Qualcomm, de Snapdragon 820. Je kunt de HP in Nederland al geruime tijd kopen.

Met de tweede serie foto´s toont Blass dat het ´concept´ al een werkend toestel is. Het is onduidelijk wanneer deze smartphone op het toneel verschijnt, maar wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones