18 december 2014 door in Samsung.

Samsung logoWe volgen de ontwikkelingen van de Galaxy A-serie op de voet, maar het lijkt het erop dat Samsung aan een E-serie werkt. Na alle geruchten over de komst van een Galaxy E5 en E7 is er een benchmark opgedoken van de Galaxy E7.  De benchmark sluit grotendeels aan op de geruchten. De nieuwe E-serie zou niet veel verschillen van de A-serie, maar een lager premium-gehalte hebben en zich meer profileren als een middenklassetelefoon.

Galaxy E7

Deze zal wat betreft specificaties beter zijn dan de Galaxy E5. Zo heeft het toestel een super AMOLED-scherm van 5,5 inch met een HD-resolutie van 1280×720 pixels. Onder de motorkap draait een 1,2 GHz Snapdragon 410-processor ondersteund door 2 GB aan werkgeheugen.

Er is voor 16 GB aan opslaggeheugen beschikbaar, uitbreidbaar met microSD. De camera telt 13 megapixels en de frontcamera telt er 5. Het toestel draait op Android 4.4.4 KitKat maar waarschijnlijk zal er wel een update naar Android 5.0 Lollipop volgen. De batterij telt 2950 mAh.Ook zit er een nfc-chip in, wat draadloos betalen mogelijk maakt.

Galaxy E5

Over deze telefoon kunnen we nog niet alles bevestigen. Deze zal in ieder geval het kleine broertje zijn van de E7. Ook de E5 krijgt een super AMOLED-scherm met HD-resolutie mee, maar dan van 5 inch. De camera telt wat minder megapixels dan z’n grote broer, namelijk 8 in plaats van 13. De batterij heeft een capaciteit van 2300 mAh.

Er zijn ook veel gelijkenissen met de E7. Zo telt ook deze frontcamera 5 megapixels en zijn de processor en de geheugengrootte hetzelfde. De batterijen van de beide telefoons zullen niet verwisselbaar zijn. Wanneer de telefoons worden gepresenteerd, is onbekend. In ieder geval niet volgende week: er gaat waarschijnlijk wel een paar maanden overheen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones