16 december 2014 door in Honor.

Honor 6 PlusBehalve de Honor 6, blijkt dat fabrikant Huawei nog een 6 Plus-variant op tafel heeft liggen. Online zijn foto’s en details opgedoken van een grotere telefoon. Deze heeft een 5,5 inch scherm en zou behalve groter ook veel uitgebreider zijn. Ook zou de telefoon een aluminium behuizing hebben in plaats van plastic.  Dat schrijft Gizmochina.

Bewust gelekt

Op de foto’s van Gizmochina is niet alles van de telefoon te zien. Het kan dat Huawei zelf heeft gelekt, op een hele bewuste manier waarbij ze kritisch is geweest in wat wij wel en niet van de telefoon mogen zien. Zo is de camera niet te zien. Zo zou de Honor 6 Plus een duo-camera hebben waarmee je 3D-beelden kunt maken.

Daarbij durft Huawei gerust te zeggen dat de camera’s beter zijn dan die van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus. Eigenlijk is de Honor 6 Plus en soort Android-versie van de iPhone 6 Plus, aangezien de twee qua uiterlijk én naam niet echt verschillen. Ook de Honor 6 Plus krijgt een full HD-scherm van 5,5 inch.

Phonearena wist betere foto’s te bemachtigen waarop je de dual-camera ziet. De camera’s maken tegelijk foto’s die later in elkaar kunnen worden geschoven. Je hebt dan een hoofdfoto en een achtergrondfoto en kunt zelf aan de slag met scherpstelling en diepte. Je kunt je foto’s een extra dimensie geven door sommige fotopunten minder scherp te maken.

Specificaties

De telefoon draait onder de motorkap op een processor die van Huawei’s eigen makelij is: een Kirin 930 quad-core processor van 1,8 GHz. Deze heeft 3 GB aan RAM-geheugen. Het opslaggeheugen van de telefoon zelf is 32 GB.

Nog een verschil wat betreft uiterlijk, is de behuizing. Waar de Honor 6 een plastic behuizing meekrijgt, krijgt de 6 Plus er eentje van aluminium mee. Tenminste, dat wordt gezegd.

Presentatie

Waar en wanneer Huawei de Honor 6 Plus presenteert, weten we niet. Waarschijnlijk vandaag in China. Er staat een officiële lancering gepland in Beijing. Of de telefoon naar Nederland komt, weten we nog niet maar dat is zeker niet onmogelijk. Met de introductie van de Honor-telefoonserie hoopt Huawei een knappe reeks high-end smartphones neer te zetten.

Eerder schreven we al dat een uitgebreidere versie van de Honor 6 zou komen en spraken we ook nog eens over een versnelde variant van de Honor 6. Een gelimiteerde, extreme edition.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones