Bellen met je Apple Watch Series 3?

Bellen met je Apple Watch Series 3?

Volgens de laatste geruchten beschikt de Apple Watch Serie 3 over LTE connectiviteit en nog meer. Dat meldt Apple analist Christopher Rolland in een nieuw rapport gepubliceerd door Barron’s.

iDropnews.com pikte het rapport van Barron’s op en vertelt ons vandaag dat Christopher Rolland een aantal van de grootste leveranciers van Apple wist te spreken. Hij sprak insiders binnen leveranciers als Broadcom en Qualcomm. Rolland kreeg via zijn bronnen nieuwe informatie over aankomende komende de Apple Watch Series 3 en andere producten van de Technologie giant. Het meest opvallende nieuwst is misschien wel de LTE chip in de nieuwe Apple Watch.

Apple Watch Series 3 met LTE ondersteuning

Tijdens de lancering van de iPhone 7 werd de nieuwe Apple Watch generatie gepresenteerd. Dit jaar verwachten we de derde generatie en de geruchtenmolen is al draaiende. Een van de opvallendste geruchten uit het Barron’s rapport is dat de derde generatie Apple Watch over een eigen LTE chip zal beschikken. Het rapport bevestigd hiermee eerdere geruchten. Rolland geeft specifiek aan dat hij van meerdere supply chain insiders heeft gehoord, dat de Apple Watch Series 3 een SIM-kaart sleuf krijgt en ook beschikt over een eigen LTE chip. Omdat het batterijverbruik van bestaande LTE techniek te hoog is, beschikt de Watch waarschijnlijk over een “low-power CAT-M1 LTE chip”. Een LTE chip die minder stroom verbruikt. De smartwatch heeft daarnaast Voice over IP (VoIP) functionaliteit. In het rapport zegt Rolland hierover het volgende:

We begrijpen dat een model van de volgende Apple smartwatch generatie een SIM-kaart zal bevatten, en dus waarschijnlijk LTE ondersteunen. Er blijven echter nog enkele uitdagingen.

Uitdagingen LTE ondersteuning smartwatch

Een van de grootste uitdagingen blijft natuurlijk de levensduur van de batterij. Een andere uitdaging voor de Amerikaanse Technologie gigant is de grootte van het horloge in verhouding tot de benodigde ruimte en draagbaarheid van de smartwatch.

Gelukkig voor de Apple smartwatch fans merkt Rolland op dat Apple aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt. Er zijn namelijk aanwijzingen dat Apple een gecombineerde VoIP functionaliteit en LTE toegang heeft kunnen verwerken in een ultra energiezuinig CAT-M1 chip.

Meer Apple nieuws

De Apple analist heeft meer informatie uit zijn reis langs Apple leveranciers gehaald. Hij onthult ook enkele interessante nieuwtjes over iPhone 7s vlaggenschepen de OLED uitgerust iPhone X (8). De drie vlaggenschepen beschikken waarschijnlijk over draadloos opladen. Volgens de analist worden er op dit moment door Pegatron en Foxconn een reeks oplaad stations gemaakt. Met deze geruchten bevestigd Rolland eerdere geruchten van KGI Securities analist Ming-Chi Kuo.

Als laatste vertelt Rolland dat verschillende Apple leveranciers op zoek zijn naar een nieuwe iPhone-gebonden “hybride oplaad” oplossing. Een techniek Lightning en USB Type-C zal combineren. Het is echter nog onduidelijk hoe deze techniek er precies uit gaat zien en of de iPhones in 2017 zijn uitgerust met de nieuwe oplaad techniek.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones