30 december 2014 door in HTC.

Een uitgelekte benchmark van AnTuTu doet ons vertrouwen in @upleaks toenemen: de geruchten over de HTC Hima lijken te kloppen. Zo krijgt het toestel een full HD-scherm van 5 inch en draait er een gloednieuwe Snapdragon 810-processor onder de motorkap. HTC Hima is de codenaam voor de opvolger van de One M8 en waarschijnlijk wordt deze de One M9 genoemd. En deze prachtige telefoon zou weleens sneller gepresenteerd worden dan we denken.

Update 11.50 uur: deze ‘snellere’ presentatie zou te maken hebben met een nieuwe Desire-telefoon.

 

Vlak voor het CES?

Het lijkt het erop dat er vlak voor de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een nieuw HTC-paradepaardje gepresenteerd zal worden. Dat beweert Android Community. Bijna een typische HTC-streek, aangezien begin januari de One M8 ook in de aanloop naar het CES werd gepresenteerd. Dit jaar nog zei de fabrikant om volgend jaar met een betaalbare en goed vormgegeven telefoon te willen komen.

De vermoedens zijn opgestookt door een teaser-afbeelding (zie rechts) maar deze lijkt niet van HTC zelf te komen. Dit omdat de afbeelding niet echt professioneel is opgemaakt en het logo niet echt op een HTC-manier gebruikt wordt.

Vermoedens

Over één ding was @upleaks niet duidelijk en is er eigenlijk nog steeds geen 100 procent duidelijkheid: de frontcamera van de HTC Hima. Volgens de benchmark wordt een 13 megapixelcamera geplaatst. De insider zelf sprak over een 13 megapixelcamera of een 4 megapixel UltraPixel-camera. We houden de geruchten in ons achterhoofd..

Specificaties

Enoughtell me about it! HTC’s nieuwe paradepaardje draait op Android 5.0.1. Lollipop en wordt aangedreven door een 64-bit octa-core Quallcomm Snapdragon 810-processor. Dat wordt ondersteund door 3 gigabyte aan werkgeheugen.

Het 5 inch full HD-scherm heeft een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Behalve de 13 megapixelcamera is er een 20,7 megapixelcamera geplaatst aan de achterzijde, een flinke vooruitgang. De accu heeft een capaciteit van 2840 mAh.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones