#Bendgate: Aluminium iPhone 6 gemakkelijk buigbaar

iPhone 6 PlusRing the alarmbells! De laatste dagen zijn er klachten binnengekomen van Apple-gebruikers die hun gloedjenieuwe iPhone 6 Plus uit hun broekzak haalden. De telefoon bleek enigszins gebogen aan de bovenkant: het aluminium blijkt niet zo sterk te zijn. Volgens een medewerker van de Apple-helpdesk is het aan de Apple Store-medewerker of je telefoon vervangen wordt. En zo niet, dan betaal je zo’n driehonderd euro aan reparatiekosten.

Visual mechanical inspection

Officieel heeft Apple nog niet gereageerd. Wel heeft een medewerker The Next Web een chat gehad met de Apple-helpdesk. Volgens de Apple-helpdeskmedewerker die hij sprak ben je volledig afhankelijk van de Apple Store-medewerker. Deze moet de telefoon bestuderen (‘visual mechanical inspection’) en daarbij de richtlijnen daarvoor aanhouden. Wat die richtlijnen precies zijn, is niet bekendgemaakt.

Als je nu ontdekt dat je iPhone 6 Plus gebogen is, ben je dus niet zeker van vervanging. De kosten daarvoor komen neer op ongeveer 297 euro. De Apple-helpdeskmedewerker zei ook nog dat de iPhone 6 Plus op dit moment grondig bestudeerd wordt. De #Bendgate wordt dus serieus genomen.

Verklaring

Wat de oorzaak is van de gemakkelijke verbuiging, is niet bekend. Wel is het zo dat het scherm van de iPhone 6 Plus een stuk groter is dan die van de voorgaande iPhones. Het dunne aluminium dat Apple gebruikt voor haar telefoons, is waarschijnlijk zwakker door het grote scherm.

Ook is het zo dat het niet de eerste keer dat er klachten over verbuigingen bij Apple binnenkomen. Zo waren er bij de iPhone 5 en 5s ook al soortgelijke klachten binnengekomen.
Schermafbeelding 2014-09-25 om 09.24.36

Behalve erom huilen kunnen we er natuurlijk nog wel de humor van inzien.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones