Bestaan Huawei P10 Lite bevestigt door Huawei presentatie

Bestaan Huawei P10 Lite bevestigt door Huawei presentatie

Het bestaan van de Huawei P10 Lite wordt bevestigd door beelden van een Huawei presentatie. De smartphone was in principe al gelekt via enkele webwinkels, maar Huawei heeft het toestel nog niet gelanceerd.

Terwijl de Huawei P10 tijdens het Mobile World Congress 2017 officieel werd onthuld, moest de Huawei P10 Lite het doen met een verwijzing via Nederlandse webwinkels. Nu zien we via Slashleaks beelden van een Huawei presentatie waarbij de Huawei P10 Lite wordt gepresenteerd.

Huawei P10 Lite presentatie

Tijdens de lancering van de nieuwe P10 vlaggenschepen op het Mobile World Congress miste we natuurlijk de Huawei P10 Lite. Veel fans van de budget P-serie miste de opvolger van de Huawei P9 Lite. Al snel werd de telefoon ontdekt op Nederlandse webwinkels, maar de grootste smartphone fabrikant in China bleef stil. Tot er vandaag beelden opduiken van een Huawei presentatie waarbij de P10 Lite wordt gepresenteerd. Het lijkt er dus op dat de budget fans niet veel langer hoeven te wachten. Via Slashleaks komen we namelijk de onderstaande foto’s tegen van de Huawei P10 Lite presentatie. De foto’s tonen een Huawei vertegenwoordiger die staat te pronken bij de specificaties en prijs van de P10 Lite.

Huawei P10 Lite

Huawei P10 Lite specificaties

Huawei P10 Lite bestaatDe gelekte foto’s geven de volgende specificaties voor het budget model van de P10-lijn. Het toestel is voorzien van een 5,2-inch Full-HD IPS beeldscherm. Het scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De krachtbron van de smartphone is een Kirin 655 processor van Huawei zelf. De octa-core processor krijgt 4 GB werkgeheugen en er is 32 GB intern geheugen. De P10 Lite heeft een 12-megapixel hoofdcamera met BSI sensor en selfies maak je met de 8-megapixel camera boven het beeldscherm. De telefoon heeft een 3.000 mAh batterij en het besturingssysteem is Android 7.0 met Huawei’s EMUI 5.1 software skin. De officiële prijs volgens de presentatie is 1299 yuan (circa 175 euro). De prijs is fors hoger dan dat de Nederlandse websites aangeven, 349 euro.

 

 

Het blijft echter onzeker of de presentatie voor een model in China is of een wereldwijde lancering. Vooral het grote prijsverschil is opvallend te noemen. In de presentatie wordt vermeld, dat de Huawei P10 Lite per 31 maart beschikbaar is. Vanaf dat moment kunnen we meer zeggen.

Huawei P10 Lite

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones