28 september 2014 door in Apple.

adyen1Het betaalplatform Adyen gaat gebruik maken van Apple’s nieuwe betaalmethode, Apple Pay. Daarmee worden meer dan 250 bedrijven toegevoegd aan de lijst namen waar je kunt betalen via je iPhone. Adyen ziet een groot potentieel in Apple Pay en garandeert een grotere veiligheid van betalen.

Mix

Alleen met de nieuwe iPhone 6 kun je gebruik maken van Apple Pay, omdat de nieuwe telefoon gebruik maakt van de nfc-chip. Die maakt online betalingen mogelijk. Daarvoor hoef je alleen je telefoon in de buurt van een betaalautomaat te houden en je vinger op de Home-button te houden. Die vingerafdruktechnologie kennen we als Touch ID.

De mix van je vingerafdruk en het fysieke betalingsapparaat zou een grotere veiligheid bieden volgens Adyen. Gegevens van de creditcard blijven geheim en er kan geen fraude mee worden gepleegd. Ook zouden hierdoor minder terugboekingen moeten komen, ofwel mislukte betalingen.

Adyen

Adyen biedt meer dan 250 betaalmethoden aan, over vier continenten: Europa, Zuid- en Noord-Amerika en Azië. Veel grote namen maken er gebruik van, waaronder Spotify, Vodafone en KLM.

Het betaalplatform zegt een groot potentieel te zien in Apple Pay. Vooral Amerikaanse klanten zullen profijt hebben van deze integratie.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones