Betalen met PayPal in Google Store

Google PlayHet is sinds kort mogelijk om op Google Play te betalen via PayPal. Google’s online winkel ondersteunt vanaf 16 mei het betalingsmiddel in 12 verschillende landen, waaronder de VS, Duitsland en ook Nederland. Zo hoopt Google nog meer online aankopen te genereren via hun eigen Google Play Store.

Google Play Productmanager Ibrahim Elbouchikhi over de nieuwe mogelijkheid:

“De verkoop van apps en games is het afgelopen jaar met ruim 300 procent gestegen. Vandaag de dag vindt tweederde van de aankopen plaats buiten de Verenigde Staten. Internationale aankopen van apps blijven toenemen. Wij hopen deze trend door te kunnen zetten door het betalen via Google Play nu nog eenvoudiger te maken.”

PayPal

Afrekenen met PayPal

Tot voor kort was de aanschaf van apps via Google Play alleen mogelijk met een mastercard of via Google Wallet. Dat zorgde voor veel klanten voor barrières, aangezien lang niet iedereen over een mastercard beschikt of gebruikmaakte van Google Wallet. Al eerder was het wel mogelijk om bij providers als KPN en T-Mobile de online aankopen bij te laten schrijven op de maandelijkse telefoonrekening. Bij veel andere providers was dat echter niet mogelijk.

Zodra je een item hebt toegevoegd aan de winkelwagen, kan vanaf nu dus PayPal worden gekozen om mee af te rekenen. Na het invoeren van de inloggegevens kan de transactie dan worden afgerond. De betalingsdienst van eBay kan niet worden gebruikt om apparaten of accessoires op Google Play te kopen.

Cadeaubonnen

Een andere nieuwe functie in de Google Play Store zijn de cadeaubonnen. Het is nu dus mogelijk om Google Play-tegoed te kopen, en dat in de vorm van een cadeaubon aan iemand anders te geven. Deze mogelijkheid is echter nog niet uitgerold in Nederland, maar verwacht wordt dat dat binnenkort wel het geval zal zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones