Betere mobiele dekking op Zeeuwse stranden met Vodafone

Betere mobiele dekking op Zeeuwse stranden met Vodafone

Om haar klanten betere 3G- en 4G-dekking te geven op het Zeeuwse stranden, heeft Vodafone de afgelopen weken vele mini-antennes geplaatst. Op deze manier is de mobiele bereikbaarheid langs de Zeeuwse kust flink verbeterd.

Dat schrijft Vodafone in een persbericht.

Betere 3G- en 4G-dekking

Wie met enige regelmaat het strand bezoekt, klinkt het wellicht bekend in de oren. Je loopt lekker over het strand en de mobiele internetverbinding van je provider laat het afweten. Als je pech hebt word je automatisch verbonden met het mobiele netwerk van een willekeurig telecombedrijf bij onze Zuiderburen. Dat komt omdat de duinen het bereik op het strand beperken. In dat geval kan een lekkere strandwandeling een dure aangelegenheid vormen.

Deze klachten zijn bekend bij Vodafone. Om de algehele gebruikerservaring te verbeteren en mogelijk nieuwe zieltjes te winnen, heeft de provider daarom de mobiele bereikbaarheid aan de Zeeuwse kust verbeterd. Hoe? Door 100 zogeheten small cells op 25 locaties langs de stranden te plaatsen. Deze zijn te vinden bij strandpaviljoens en andere bouwwerken bij of naast de kustlijn van Walcheren en Noord-Beverland. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de provider open en bloot antennes plaatst op onze prachtige Zeeuwse kusten. Door deze kleine antennes hebben klanten van Vodafone betere 3G- en 4G-dekking: ze hebben namelijk een gering zendvermogen.

Naast een betere dekking worden ze eveneens niet langer ongewenst overgeschakeld naar één van de Belgische netwerken. Deze kunnen namelijk ongehinderd –dus zonder obstakels als duinen– onze kust bereiken. Een ander voordeel is dat het alarmnummer 112 beter bereikbaar wordt.

Reacties

Eben Albertyn, de technologische topman of CTO bij Vodafone, zegt dat zendmasten normaliter op een bepaalde hoogte geplaatst moeten worden. De small cells daarentegen zijn licht, compact en hebben een voldoende zendvermogen om internetconnectiviteit langs de kust te bieden.

“Niemand staat te springen om een stalen constructie van 30 á 40 meter hoog middenin de duinen of op het strand. Gelukkig biedt netwerkinnovatie in de vorm van de small cells uitkomst. Dankzij maatwerk en samenwerking met partners kunnen Vodafone-klanten aan de Zeeuwse kust volop gebruikmaken van onze diensten.”

Arjen ten Hove, directeur van VolkerWessels Telecom | Netwerk Solutions, zegt trots te zijn dat het bedrijf in korte tijd alle mini antennes heeft te plaatsen. Zestien medewerkers hebben vier weken lang onafgebroken aan dit project gewerkt zodat alles bij de aanvang van het hoogseizoen werkte.

Bekijk het laatste nieuws over Vodafone:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones