4 februari 2015 door in Apple.

Het gaat lekker met updates naar iOS 8: op dit moment draait zo’n 72 procent van alle iOS-toestellen op het nieuwste besturingssysteem van Apple. Een kwart draait op iOS 7, en de laatste drie procent draait op oudere iOS-versies.

De cijfers zijn afkomstig van een meting die Apple eergisteren deed in de App Store.  Op 5 januari deed Apple ook een meting. Toen draaide tweederde van de iOS-toestellen op iOS 8.

Meerderheid

Schermafbeelding 2015-02-04 om 11.40.36Zoals je kunt zien en lezen heeft iOS 8 dus de flinke meerderheid. Bij Apple zul je minder snel fragmentatie zien als bij Android, omdat elke iOS-update ook beschikbaar wordt gemaakt voor oudere apparaten (niet allemaal).

Inmiddels is er al een betaversie van iOS 8.2 in omloop voor ontwikkelaars. Voorlopig houden wij het dus bij iOS 8.1.3. Het nieuwe besturingssysteem werd in juni aan het grote publiek gepresenteerd voor de iPhone 4s, iPad 2, de vijfde generatie iPod Touch en alles aan iOS wat nieuwer is. Apple zelf noemt het de meest uitgebreide iOS-versie ooit.

Achterblijven

Tegelijk blijft iOS 8 achter op iOS 7: vorig jaar om deze tijd draaide acht op de tien iOS-apparaten al op het (toen) nieuwe iOS 7. Hier kunnen meerdere oorzaken aan verbonden zitten. Zo is iOS 8 best een grote update, wat gebruikers kan weerhouden om hun iPhone of iPad te updaten.

Ook was iOS 7 een totale verandering van design. Dat in tegenstelling tot iOS 8, waarbij vooral onder de motorkap is gesleuteld.

iOS 8

Met de update naar iOS 8 zijn notificaties interactiever geworden, is Siri een nóg grotere vriendin geworden en is iMessage uitgebreider geworden. De camera-app heeft een paar leuke functies gekregen, zoals een timer en de mogelijkheid om focus en belichting aan te passen.

De communicatie tussen je iOS en iOS X-apparaten is nog makkelijker geworden. Zo kun je telefoongesprekken via je computer opnemen. Ook hebben ontwikkelaars meer vrijheid gekregen. Zo is Touch ID ook voor hen beschikbaar en zijn toetsenborden aan te passen.

Schermafbeelding 2015-02-04 om 12.06.54

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones