24 juni 2014 door in Algemeen.

sim onlyNederlanders lijken steeds meer af te willen van de dure mobiele abonnementen en kiezen in plaats daarvan steeds sneller voor een goedkoop sim only-abonnement. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

In het eerste kwartaal van 2014 was 47 procent van alle mobiele abonnementen een sim-only abonnement. In het eerste kwartaal van 2013 lag dat percentage nog op 41 procent. Van alle abonnementen is slechts een kwart prepaid, terwijl de rest ‘post-paid’ is.

Niet revolutionair

Het onderzoek geeft geen directe verklaring voor de opmars van de sim-only abonnementen, maar er lijkt wel een belangrijke reden voor te zijn. Smartphones hebben de afgelopen jaren namelijk een ware revolutie beleefd. Voorheen konden we bellen, sms’en en een potje Snake spelen op onze mobiel. De ontwikkelingen zijn sindsdien echter hard gegaan en tegenwoordig doen we misschien wel meer op onze smartphone dan op een gemiddelde PC. Echter wanneer er nu een nieuwe model uitkomt is dit eerder evolutie dan revolutie. Mensen hoeven dus niet zo nodig meer de allernieuwste smartphone die net iets sneller is of een ietwat betere camera heeft. De fanboys-n-girls uitgezonderd. We doen gemiddeld langer met ons toestel dan voorheen. Dan is een sim-only abonnement de meest logische en verstandige keuze.

Marktaandeel

Uit het rapport blijkt verder dat de premium providers KPN, Vodafone, T-Mobile en Hi, marktaandeel verliezen ten opzichte van de zogenoemde no frills-aanbieders. In Q1 2014 hadden bijna twee van de vijf postpaid-klanten een abonnement bij een no frills-aanbieder, in vergelijking met 29 procent in Q1 2013. Telfort is de grootste no frills aanbieder op het gebied van postpaid, hoewel het marktaandeel aan het dalen is sinds Q1 2013 (min 6 procentpunten). De marktaandelen van Tele2 en Hollandsnieuwe zijn juist aan het stijgen. Het rapport is gebaseerd op online onderzoek onder bijna 20.000 consumenten.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones