Bixby ondersteunt meerdere talen in eind 2017

Bixby ondersteunt meerdere talen in eind 2017

Bixby, de virtuele nieuwe assistent van Samsung, wordt eind 2017 ook beschikbaar in het Duits? Betekent dit dat wij ons ook mogen verheugen op een Nederlandse versie?

Verrassing van de show

Eén van de grote verrassingen tijdens de presentatie van de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus op 29 maart was de introductie van Bixby. Bixby is zoals je het noemt een virtuele assistent die je kan helpen bij het uitvoeren van vele taken. Zo kan de assistent je helpen om iemand te bellen, kan hij informatie opzoeken en kun je spraakcommando’s geven met de opdracht om een foto te maken.

Klinkt tof allemaal! Het was daarom enigszins teleurstellend toen bleek dat Bixby ten tijden van uitkomst enkel in het Engels en Zuid-Koreaans gebruikt kon worden. Gelukkig denkt Samsung ook aan de klanten in andere landen, en is het bedrijf naar verluidt bezig om de app te vertalen voor meerdere markten.

Bixby in het Duits

Dit weten we door de officiële website van Samsung Duitsland. Onder het kopje ‘veelgestelde vragen’ op het ondersteuningsgedeelte van de site is namelijk een complete vraag gewijd aan Bixby. Kennelijk zijn er meer mensen benieuwd naar wanneer ze Bixby in hun eigen taal kunnen gebruiken. Samsung zegt hierbij in een reactie dat klanten rond het vierde kwartaal van 2017 Bixby in het Duits kunnen bedienen. Ze plaatsten hierbij onderstaande foto, met de tekst: Bixby sagt “Hallo”.

Of de app ook in het Nederlands te bedienen wordt, valt nog te bezien. Duits en Nederlands lijken op elkaar qua tekststructuur en klank aan de ene kant. Aan de andere kant is de potentiële afzetmarkt in Duitsland natuurlijk vele malen groter dan die in Nederland. Het is daarom maar de vraag of het voor Samsung de moeite waard is om de app ook naar het Nederlands te vertalen.

Nieuwe aankondiging op IFA?

Bixby zal overigens niet exclusief aan de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus voorbehouden zijn, maar ook voor andere Samsung telefoons beschikbaar worden. In de eerste week van aankomende september wordt de IFA beurs in Berlijn gehouden. Op deze beurs worden altijd nieuwe technieken en nieuwe consumentenelektronica aangekondigd. Ook Samsung heeft hier een stand. Het lijkt ons daarom logisch dat Samsung op deze beurs de eventuele introductie van nieuwe talen aan Bixby bekend zal maken. Tot die tijd is het even in het duister tasten. Mocht er meer bekend worden, houden wij je uiteraard op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones