Bixby rolt uit naar gebruikers in Nederland

Samsung Bixby

Virtueel assistent Bixby is beschikbaar geworden voor gebruikers van de Samsung Galaxy S8 (Plus) in Nederland. Dat meldt de website Sammobile.

Afgelopen maart werden de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus gepresenteerd tijdens een persconferentie in Londen en New York. Sterren van de show waren uiteraard de twee toestellen zelf. Toch had Samsung nog een verrassing voor ons in petto. Gelijktijdig presenteerde men namelijk ook de nieuwe Bixby assistent. Bixby is wat je noemt een digitaal assistent en kan je assisteren bij vrijwel alles in het leven. Zo kun je de assistent oproepen door middel van je stem of de fysieke knop aan de zijkant. Hierna kan de assistent je helpen bij het navigeren, tijdens het online shoppen, je helpen herinneren aan belangrijke afspraken of memo’s opnemen. In Zuid-Korea (Samsung’s thuismarkt) en de Verenigde Staten kunnen gebruikers van de toestellen inmiddels al eventjes aan de slag met de telefoon.

Update rolt uit in Nederland

Wij in Nederland hebben er echter wat langer op moeten wachten. Midden april kwamen de telefoons uit en het is inmiddels alweer midden augustus. Toch is het moment dan nu eindelijk aangebroken. Volgens de website Sammobile hebben enkele gebruikers uit Nederland namelijk gemeld dat zij een software-update voor hun Galaxy S8 (Plus) hebben ontvangen waarmee de nieuwe app geactiveerd wordt. Ook onder andere consumenten in India, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk kregen de update door. Zelf hebben wij de update nog niet binnengekregen, dus honderd procent zekerheid hebben we niet. Sammobile is echter wel dé grootste Samsung nieuwswebsite ter wereld met een gerenommeerde reputatie waar we niet aan twijfelen.

Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 kenmerkt zich dankzij een fraaie vormgeving, razendsnelle prestatie, indrukwekkende fotokwaliteit en innovatieve functies. Het toestel heeft een luxueus afgewerkte behuizing met fraai afgeronde schermranden. Hierdoor ligt hij lekker in de hand. Aan de voorzijde rust een 5.8 inch Super AMOLED-paneel met haarscherpe QHD-resolutie. Hierbij valt direct op dat er praktisch geen bezels aanwezig zijn. Bezels zijn de stukken ruimte die tussen het daadwerkelijke begin van het scherm en de schermranden zitten. Samsung zelf noemt dit Infinity Display. Onder de motorkap wordt het toestel aangedreven door de razendsnelle Exynos 8895 chipset in combinatie met 4 GB aan werkgeheugen. De interne opslag bedraagt 64 GB.

De camera aan de achterkant beschikt over verregaande functies en mogelijkheden en huisvest een resolutie van 12 megapixels. De camera aan de voorzijde heeft een resolutie van 8 megapixels onder de pannen. Verder beschikt de Samsung Galaxy S8 over toffe software functies waaronder een iris-scanner en Bixby. De telefoon is verkrijgbaar in diverse kleuren en kost rond de 700 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Reacties (2)
Hessel schreef op 19 augustus 2017 om 14:12

Ik heb zojuist ook de updates Bixby Talk en Bixby Dictation kunnen installeren. Echter kan ik nergens de functie activeren of oproepen.

Michel van 't Klaphek schreef op 19 augustus 2017 om 20:10

Hoi Hessel,

Dank voor uw bevindingen.

Groet, Michel

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones