Bizar: Samsung Galaxy S8 wordt gefrituurd

Bizar: Samsung Galaxy S8 wordt gefrituurd

Het doet bijna pijn om naar te kijken. In een onlangs uitgekomen video zien we hoe de recentelijk uitgekomen Samsung Galaxy S8 wordt gefrituurd. Ja, dat lees je goed: gefrituurd. De heren van het YouTube-kanaal Tennent’s Lager besloten het toestel te omhullen in een laag paneermeel en in de frituur te gooien. Waarom? Gewoon, omdat het kan.

De Samsung Galaxy S8 is nu inmiddels sinds enkele maanden te verkrijgen en de verkoopcijfers liegen er niet om. Het toestel is de snelst verkopende Galaxy ooit en heeft al menig record op zijn conto kunnen schrijven. Hierbij doet het toestel het niet alleen goed in de verkoopaantallen, maar ook in diverse tests. Zo duikt het toestel regelmatig op in verschillende benchmark tests waar hij regelmatig een top positie weet te bemachtigen. Ook is het toestel onlangs onder handen genomen door Zack Nelson van het YouTube-kanaal JerryRigEverything. Hier werd het toestel onder meer blootgesteld aan een Stanleymes, verbuigingen en vuur.

Bizarre test

Deze nieuwe test slaat echter alles. In een nieuwe video van Schotse makelij zien we namelijk of het nieuwe Samsung vlaggenschip ook valt te frituren. De video draagt hiermee ook de toepasselijke titel ‘Will it fry?’. Vooraleer men begint doopt men het toestel in een laag van paneermeel. Vervolgens wordt het toestel 60 seconden in een hete friteuse gelegd. De frituur is hierbij zo’n 200 graden heet. De grote hamvraag is natuurlijk of het toestel nog steeds functioneert na te zijn blootgesteld aan deze marteling. Het antwoord? Ja, het toestel functioneert nog, hetzij flink gehavend.

De resultaten

Zodra het toestel uit de frituur gehaald wordt valt als eerste op dat de vingerafdrukscanner aan de achterzijde vrijwel volledig weggesmolten is. Begrijpelijk natuurlijk. Ook zien we dat het toestel allerlei wazige kleuren op het display weergeeft, zoals een gele streep. Ook begrijpelijk uiteraard. Uiteraard functioneert het touchscreen niet meer en ook de rest van de interne onderdelen zullen er niet al te best aan toe zijn. Indien de hitte de onderdelen niet heeft kapotgemaakt, dan is het wel de schuld van het paneermeel. Het gehele nut van deze test ontgaat ons nog, maar het zal vast en zeker heel noodzakelijk zijn.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones