Black Edition BlackBerry KEYone officieel

Black Edition BlackBerry KEYone officieel

Het is dan eindelijk zo ver! Er is een nieuwe kleur van de BlackBerry KEYone gepresenteerd. Helaas voor ons momenteel enkel te verkrijgen in India. Het toestel verschilt in drie opzichten van het basismodel.

De BlackBerry KEYone werd medio mei gelanceerd en wij in Nederland konden vanaf begin juni aan de slag met het nieuwste toestel uit de BlackBerry stal. Sinds enige tijd maakt BlackBerry zelf geen telefoons meer, maar besteden ze dit uit aan externe partners. Een van deze partners is TCL, dat het ontwerp, vervaardiging en distributie van het basismodel voor diens rekenig nam. De zojuist gepresenteerde zwarte editie wordt dan weer door een ander bedrijf gemaakt: hoe zit dit precies?

Hele mond vol

BlackBerry heeft zich sinds enkele jaren compleet teruggetrokken uit de wereld van telefoons maken. Het bedrijf maakt nu software. Deze software geeft het in licentie uit aan bedrijven die er iets mee willen ontwikkelen. Ook heeft het bedrijf nog steeds de populaire merknaam van weleer in handen. Sinds enige tijd maakt TCL het gros van de huidige BlackBerry telefoons. Dit bedrijf heeft op zijn beurt echter weer een overeenkomst met het bedrijf Optiemus Infracom. Dit bedrijf is dan ook verantwoordelijk voor de vervaardiging van de zojuist gepresenteerde zwarte editie. Grappig genoeg heet het toestel officieel dan ook Limited-Edition KEYone Mercury Black Device By BlackBerry Made By Optiemus Infracom.

De verschillen

Behoorlijke mond vol. Maakt voor de consument uiteindelijk natuurlijk niet uit wie hem maakt, als hij maar goed is. Ten opzichte van de reguliere versie verschilt dit toestel op drie fronten: kleur, werkgeheugen en opslag. Zoals te zien is de BlackBerry KEYone geheel gehuld in een zwarten jas, daar waar het basismodel ook tinten zilver heeft. Ook beschikt deze nieuwe versie over 4 GB aan werkgeheugen, terwijl het basismodel het met respectievelijk 3 GB te schaften heeft.  Ook de interne opslag heeft met 64 GB een fikse upgrade gekregen ten opzichte van de standaard 32 GB. Verder is er geen verschil. O ja, het toestel is vooralsnog enkel in India te koop. Of hij in de toekomst ook naar andere landen trekt, is nog niet bekend. Wel is het prijskaartje bekend: omgerekend zo’n 580 euro.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones