BlackBerry Aurora Android smartphone alleen voor Indonesië

BlackBerry Aurora Android smartphone alleen voor Indonesië

Afgelopen week heeft BlackBerry een nieuwe smartphone gelanceerd. De BlackBerry Aurora is een Dual SIM smartphone en alleen voor de smartphonemarkt in het Indonesië bestemd. Het land is een belangrijke markt voor BlackBerry en CEO John Chen feliciteerde zijn Indonesische partners persoonlijk, via Youtube.

Nog geen maand geleden introduceerde BlackBerry de nieuwe KEYOne. Een premium smartphone met goede specificaties en een nog betere beveiliging. Het assortiment werd deze week min of meer uitgebreid met de BlackBerry Aurora. Het budget toestel is echter niet in Europa beschikbaar. De eerste BlackBerry smartphone met Dual-SIM functionaliteit kun je dus niet direct kopen. Wie weet weten de toestellen de Europese landen nog te vinden.

BlackBerry Aurora

BlackBerry Aurora

De BlackBerry Aurora beschikt niet over een fysiek toetsenbord. De telefoon heeft een 5,5-inch HD touch beeldscherm en wordt aangedreven door een Snapdragon 425 processor van Qualcomm. Het is een quad-core processor geklokt op 1,4 GHz met wel 4 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. De telefoon heeft Android 7.0 als besturingssysteem en is voorzien van BlackBerry HUB. Een 3.000 mAh batterij geeft de smartphone 30 uur stand-by tijd.

Je kunt prachtige foto´s maken met een de 13-megapixel hoofd camera en een 8-megapixel camera voor selfies aan de voorkant van de telefoon. Het ziet er naar uit dat de smartphone uitsluitend is bedoeld voor de Indonesische smartphone markt. Vooral de Dual-SIM functionliteit is in deze markt geliefd en men verwacht dat de BlackBerry zeer populair kan worden in Indonesië. De telefoon is daar vanaf nu te verkrijgen in de pre-order met een adviesprijs van 3,499,000 Indonesische roepia’s (circa 250,- euro).

BlackBerry KEYone

Europa heeft er slechts één BlackBerry bij, maar wel een met fysiek QWERTY toestenbord. De BlackBerry KEYone is een mid-range smartphone met misschien wel de beste beveiliging van de wereld. De smartphone voelt degelijk en solide aan en de zijkanten zijn afgerond. Je kunt de telefoon daardoor prima in één hand kunt gebruiken, al zijn er genoeg mensen die de voorkeur voor twee zullen hebben. De KEYone zal niet snel uit je handen glippen dankzij een stroeve kunststof achterkant. De telefoon beschikt over een helder 4,5-inch beeldscherm met fysieke toetsenbord. De grootte van de BlackBerry kun je vergelijken met een 5,2-inch smartphone zoals de Honor 8.

BlackBerry KEYone

De BlackBerry’s zijn natuurlijk bekend vanwege hun QWERTY toetsenborden en veel fans zullen de ONEkey. Het toetsenbord heeft enkele handige features. In de spatie vind je een vingerafdrukscanner en je kunt met het toetsenbord scrollen. Er zijn wel 52 snelkoppelingen te maken naar je favoriete apps te maken via het QWERTY toestenbord.

De telefoon wordt aangedreven door de Snapdragon 625 van Qualcomm. Een octa-core processor geklokt op 2 GHz met 3 GB aan geheugen. De BlackBerry (eigenlijk TCL) heeft de KEYone met twee goede camera’s uitgerust. Een 8-megapixel camera voor selfies en een 12-megapixel hoofdcamera. De Sony IMX378 camera achterop wordt in situaties met weinig licht geholpen door een dual tone LED flitser. De telefoon heeft een 3.505 mAh batterij met Quick Charge 3.0 techniek. Het besturingssysteem is Android 7.1 Nougat.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones