BlackBerry: ‘BB10 nog springlevend’

BlackBerry: ‘BB10 nog springlevend’

BlackBerry sluit niet uit dat het in de toekomst nog een nieuwe telefoon op de markt brengt die op zijn eigen besturingssysteem BB10 draait. Het voornemen om een aantal nieuwe Android-telefoons uit te brengen is nog geen bewijs dat de Canadese smartphonemaker afscheid heeft genomen van BB10.

Dat zegt Chief Operating Officier (COO) Marty Beard in een interview met Bloomberg.

Het laatste toestel dat standaard op BB10 draait is de BlackBerry Leap. Dit toestel is inmiddels al weer ruim een jaar oud. Sindsdien is het stil gebleven rondom het besturingssysteem van BlackBerry. Daarentegen introduceerde het Canadese hard- en softwarebedrijf eind vorig jaar de BlackBerry Priv, de allereerste telefoon van het bedrijf die op Android draait.

Verder weten we –zo heeft BlackBerry immers bevestigd– dat er nog meer Android-smartphones in de pijplijn zitten. Zo zijn er plannen om nog voor het einde van het jaar twee Android-telefoons te lanceren: de BlackBerry Neon en BlackBerry Argon. In februari 2017 staat het derde Android-toestel gepland: de BlackBerry Mercury. Het is een teken van toewijding vanuit BlackBerry voor Googles besturingssysteem.

‘Niet het einde voor BB10’

Volgens menigeen waren de beoogde plannen meer dan voldoende bewijs dat BB10 verleden tijd is. BlackBerry zet immers vol in op Android. Maar volgens BlackBerry COO Marty Beard is daar niets van waar. In een vraaggesprek met Bloomberg zegt hij dat BlackBerry nog altijd toegewijd is aan zijn eigen besturingssysteem.

“We stappen absoluut niet af van BB10. We hebben niet gezegd dat we nooit meer een telefoon met BB10 op de markt zullen brengen.”

Qwerty-toetsenbord

Afgelopen week maakte BlackBerry bekend dat het de productie van de BlackBerry Classic staakt. Diverse media zagen dit als een teken dat de Canadese smartphoneproducent niet langer telefoons met fysiek toetsenbord wilde uitbrengen. Ook dit gerucht wordt door Beard in het interview de kop ingedrukt. Hij zegt dat zowel Android als BB10 uniek zijn voor het bedrijf. De besluitvorming van BlackBerry wordt volgens de topman bepaald door wat de consument verlangt, of dat nou een telefoon is met BB10 of met Android. De verkoop van de BlackBerry Leap en BlackBerry Passport –beiden met BB10– verloopt nog altijd voorspoedig.

Alex Thurber, vicepresident van de salesafdeling bij BlackBerry, tweette afgelopen week dat het qwerty-toestenbord ‘nergens heen gaat’. Volgens de laatste geruchten krijgt de BlackBerry Mercury, die voor begin volgend jaar op de planning staat, een fysiek toetsenbord. Wat betreft vormgeving heeft het toestel veel weg van de BlackBerry Passport.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones