15 september 2014 door in Blackberry.

Het lijkt erop dat BlackBerry een comeback gaat maken. Ablackberry-accuchter de schermen wordt gewerkt aan een nieuwe telefoon: de BlackBerry Classic. Deze lijkt sterk op de BlackBerry Bold en zou eind dit jaar nog te koop moeten zijn. Qua uiterlijk is het toestel weinig veranderd, maar er zou een nieuw besturingssysteem op zitten. Eerder dit jaar werd bekend dat BlackBerry al werkt aan de BlackBerry Passport.

Back to normal

Volgens techwebsite Übergizmo zal het een redelijk uniek toestel worden. Naast bel- en menutoetsen krijgt de BlackBerry Classic ook Back en End-toetsen. Daarnaast kun je je microSD-kaartje gebruiken om het geheugen uit te breiden.

Met de BlackBerry Classic is ook het trackpad weer terug. In de voorgaande jaren was niet iedereen even enthousiast toen de BlackBerry Q10 een touchscreen had, waarbij het trackpad en de hoofdtoetsen verdwenen. Dat wordt nu weer goedgemaakt.

Specificaties

Volgens geruchten heeft de telefoon een scherm van 3,5 inch en zit er een 1.5 Ghz Snapdragon S4-processor in, ondersteund met 2 GB werkgeheugen. De camera is verminderd: deze gaat van 13 megapixel naar 8. De batterij is 2515 mAh.

Wat er wel vernieuwd wordt aan de nieuwe BlackBerry, is de software. De telefoon zal draaien op het nieuwste besturingssysteem: de BlackBerry 10. Verder heeft de telefoon een aluminium frame en een achterpaneel van rubber.

De BlackBerry Passport

De BlackBerry Classic komt niet in zijn eentje. Eerder dit jaar werd bekend dat BlackBerry op 24 september de BlackBerry Passport gaat onthullen. Voor die telefoon heeft BlackBerry heeft erg haar best gedaan om de Passport te voorzien van kenmerken en specificaties. Het is de bedoeling dat die telefoon in november op de markt komt.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones