BlackBerry DTEK60 premium specificaties circa 475 euro

BlackBerry DTEK60 premium specificaties circa 475 euro

Officieel is de BlackBerry DTEK60 nog niet geïntroduceerd. Het toestel is de volgende high-end Android smartphone van BlackBerry. Toch kun je de smartphone al in de pre-order bestellen bij een Canadese webshop. De webshop verklapt ook dat 11 oktober meer duidelijk wordt over de BlackBerry.

Dit jaar zagen we BlackBerry voor het eerst afscheidt nemen van het fysieke toetsenbord met de DTEK50. De opvolger DTEK60 zal ook een touchscreen smartphone zijn. De laatste DTEK is nog niet gelanceerd maar je kunt het toestel al bestellen bij de Canadese webshop NCIX. De webshop heeft de BlackBerry DTEK60 in de verkoop staan voor 699,99 Canadese dollars (circa 475 euro).

DTEK60 al te koop

De smartphone in de Canadese webshop is ontgrendeld zodat je het overal kunt gebruiken. De webshop beweert dat vanaf 11 oktober de prijs en beschikbaarheid van de BlackBerry DTEK60 duidelijk is. Hoewel je geen geld terug kunt krijgen wanneer je het toestel besteld, zal het bedrag nog niet in rekening worden gebracht tot dat het leveringsmoment is bevestigd door de fabrikant.

BlackBerry DTEK60

dtek60-largeEr zijn al een paar specificaties bekend van de smartphone. Ze zijn echter niet bevestigd door BlackBerry of fabrikant TLC. Net als de DTEK50 zal ook de 60 door TLC worden vervaardigd. Het Canadese merk ontwikkelt zelf geen smartphones meer en richt zich met name op de beveiligingsbranche.

We verwachten de DTEK60 met een 5,5-inch AMOLED-beeldscherm. Het grote Quad-HD beeldscherm heeft een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Aan de achterkant is het toestel voorzien van een 21-megapixel camera. Volgens de geruchten beschikt de camera over veel geavanceerde functies als fase detectie, HDR, autofocus en naast de camera vind je een dubbele LED-flitser. Voorop is plek voor een 8-megapixel camera voor videogesprekken en selfies. Het is niet duidelijk welke processor de DTEK60 aandrijft maar de geruchten suggereren een krachtige quad-core Snapdragon 820 processor. Daarnaast heb je waarschijnlijk 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. Er is mogelijkheid tot uitbreiden van het geheugen met een microSD-kaart tot maximaal 256 GB. Het toestel heeft daarnaast een 3.000 mAh batterij die je niet kunt verwisselen. De smartphone ondersteund wel Quick Charge 3.0. Verder biedt de smartphone de hedendaagse connectiviteit, zoals Bluetooth 4.2, USB Type C-poort, 4G LTE en GPS.

Beschikbaarheid

We verwachten dat BlackBerry de DTEK60 zal introduceren in de eerste week van oktober. Er is helaas geen exacte datum maar NCIX verwacht het toestel vanaf 11 oktober.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones