26 mei 2015 door in Blackberry.

Bovenop eerder aangekondigde ontslagen gaat BlackBerry nog meer banen schrappen. Wereldwijd moeten er arbeidsplekken aan geloven. Hoeveel dit er nou precies zijn, is niet bekend. Ook deze maatregel is onderdeel van de reorganisatie die al een tijdje gaande is.

Dat schrijft Reuters.

Slechte kwartaalcijfers

In maart van dit jaar kwamen er niet echt rooskleurige kwartaalcijfers uit de bus: de omzet was met 16,8 procent gedaald. In februari 2015 had BlackBerry zo’n 6225 fulltime medewerkers.

Met de reorganisaties hoopt de fabrikant meer mogelijkheden te scheppen en meer winstgevendheid te creëren in alle business segmenten. Aldus, een woordvoerder afgelopen vrijdag.

Eerder bevestigde BlackBerry al dat het bedrijf overwoog om de Zweedse vestigingen van het bedrijf te sluiten. Dat zou honderd banen moeten kosten.

Nieuw boek

De smartphonemarkt is weerbarstig. In 2009 had BlackBerry zowat nog de helft van de smartphonemarkt in handen – nu is dat gedaald tot minder dan 1 procent. Er is net een nieuw boek over BlackBerry verschenen (‘Geen bereik’), die onder andere de ietwat naïeve reactie op de komst van de iPhone beschrijft. Of nou ja, naïef.. BlackBerry zag het grootse Apple-succes niet aankomen.

Gewild voor overname

De laatste jaren is BlackBerry’s focus steeds meer verlegd naar software, beveiliging en het bedienen van de zakelijke markt in plaats van smartphones. Ook heeft de fabrikant een rijk portefeuille aan patenten. En dat maakt het meteen een geliefd bedrijf voor overname.

Vorige week schreef tech-website Digitimes op basis van anonieme bronnen dat Microsoft, Huawei, Xioami en Lenovo het wel zagen zitten om BlackBerry over te nemen. Dat om de positie in de zakelijke markt te versterken. Vooral Microsoft zou hierbij een goeie kans maken.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones