28 augustus 2014 door in Blackberry.

BlackBerryBlackBerry komt waarschijnlijk in september met nieuwe high-end toestellen met een fysiek toetsenbord, zoals de vierkante BlackBerry Passport. Later komt er waarschijnlijk nog een high-end toestel met alleen een touchscreen. Die telefoon wordt ergens in 2015 verwacht.

Dat blijkt uit informatie die de internetwebsite N4bb.com in handen heeft. Op een roadmap van BlackBerry is te zien dat er aan het einde van het derde kwartaal twee nieuwe toestellen zullen uitkomen. Verwacht wordt dan ook dat dit in september zal gaan plaatsvinden.

Passport en Kahn

De BlackBerry Passport, in de roadmap ook wel Innovation genoemd, krijgt een 4,5 inch scherm met 1440 bij 1440 pixels. Het gaat hier dan ook om een vierkant scherm, in combinatie met een fysiek toetsenbord. Overigens zou het toetsenbord volgens de website niet alleen gebruikt kunnen worden om te typen, maar het zou ook als trackpad dienen.

De Kahn, in de roadmap ook onder de naam Prestige vermeld, komt in de zogenaamde Porsche-lijn met een opvallend design. Dit toestel zou verder een 3,5 inch scherm krijgen met 3 GB aan werkgeheugen en een dualcore processor die geklokt is op een snelheid van 1,7 GHz.

Naast twee nieuwe telefoons zal de Canadese smartphonemaker in september waarschijnlijk ook een update van zijn besturingssysteem doorvoeren. Het zou hierbij gaan om de update naar BlackBerry 10.3.

High-end smartphone

Al lang deden er allerlei geruchten de ronde, en ook de website N4bb.com bericht over een high-end smartphone zonder fysiek toetsenbord. Dat is bijzonder voor BlackBerry, dat voornamelijk toestellen met fysieke toetsenborden maakt en daar ook zijn naamsbekendheid aan te danken heeft.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones