BlackBerry komt met vierkante smartphone...

blackberry-accuBlackBerry heeft het nieuwe vlaggenschip gepresenteerd. De zogenaamde BlackBerry Passport is een smartphone voor de zakelijke markt, die vooral opvalt vanwege zijn vierkante scherm.

Het toestel is volgens de smartphonemaker gericht op productiviteit. Daarom blijft BlackBerry ook vasthouden aan een fysiek toetsenbord. Ook het grote, vierkante scherm zouden het werken op het toestel makkelijker moeten maken dan op smartphones van concurrenten, die vaak langwerpig zijn en een virtueel toetsenbord hebben.

Specificaties

Het opvallendste aan de telefoon is dus het scherm. Deze heeft een full hd-resolutie van 1440 bij 1440 pixels met een pixeldichtheid van 453 pichels per inch. Het Gorilla Glass-scherm is daarnaast echt helemaal vierkant en heeft een verhouding van exact 1:1. Volgens BlackBerry is de grote breedte van het scherm erg handig bij het lezen van teksten. “Je hoeft je niet meer te bedenken in welke kijkmodus je iets wilt kijken. Met dit scherm mis je helemaal niets”, aldus de fabrikant.

Het complete toestel is 90 bij 128 millimeter groot en heeft een dikte van 9,3 millimeter. De BlackBerry Passport draait op een 2,2 GHz quadcore Snapdragon-processor. Verder beschikt het toestel over 3 GB RAM en maar liefst 32 GB intern geheugen. De camera op de achterzijde van de smartphone maakt foto’s van 13.0 megapixel. In combinatie met de ingebouwde optische beeldstabilisatie kunnen dan ook prachtige foto’s worden gemaakt.

BlackBerry Passport

De Passport heeft een batterij met een capaciteit van 3450 mAh. Daarmee kan de telefoon volgens BlackBerry zo’n dertig uur mee bij intensief gebruik. Het toestel draait op BlackBerry’s nieuwe besturingssysteem, BlackBerry 10.3.

Spraakassistent

De nieuwe versie van BlackBerry’s besturingssysteem brengt ook nieuwe software met zich mee, waaronder een eigen spraakassistent. Anders dan bij de spraakassistenten van concurrenten heeft deze ook toegang tot beveiligde zakelijke informatie.

De Passport wordt gezien als een wanhoopspoging van BlackBerry om nog enige rol van betekenis te blijven spelen op de smartphonemarkt. Het afgelopen kwartaal werden slechts 2,6 miljoen toestellen verkocht en maar liefst 60 miljoen euro verlies geleden.

Beschikbaarheid

De BlackBerry Passport komt deze week uit in enkele landen, waaronder Frankrijk en Duitsland. Daar zal het toestel waarschijnlijk 649 euro gaan kosten. Wanneer de smartphone precies naar Nederland zal komen, is niet bekendgemaakt. Verwacht wordt echter dat de Passport eind oktober hier te koop zal zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones