BlackBerry laat zich niet opkopen door Chinees bedrijf

BlackBerry PassportNooit laten wij ons opkopen door een Chinees bedrijf, zegt CEO John Chen van BlackBerry. Geen haar op zijn hoofd die eraan denkt. Bij een overname zouden overheden wel eens met bezwaren kunnen komen. Nu is het zo dat veel overheden een BlackBerry-toestel gebruiken om te kunnen communiceren. Wanneer de fabrikant opgekocht wordt, zou die veiligheid wel eens in het geding kunnen komen. Het bedrijf is nu 5,8 miljoen dollar waard.

Problemen met regeringen

Als BlackBerry in Chinese handen zou komen, verwacht hij problemen met die regeringen. De Chinezen zouden overheden kunnen afluisteren waarna zij zo snel mogelijk van hun BlackBerry af willen. Zo worden er vooral BlackBerry’s gebruikt onder de overheden in Amerika, Engeland, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië.

Het spreekt voor zich: overheden hechten waarde aan veilige communicatie. De geheime diensten zijn dan ook geacht om veilig gegevens met elkaar te delen. En de BlackBerry’s zijn goed gecodeerd, wat dat mogelijk maakt. Wanneer een Chinees bedrijf BlackBerry opkoopt, zitten deze overheden met een probleem.

Samenwerking

Vorige maand vertelde dezelfde CEO nog dat hij een samenwerking met Chinese partijen wel zag zitten, zoals Xiamoi en Lenovo. Lenovo heeft zelfs Motorola nog opgekocht en gaf aan ook in BlackBerry potentieel te zien. Chen ziet zeker wel een markt in China, alleen hij wil absoluut geen gedoe met de Chinese overheid.

De CEO vertelde dit allemaal in een interview met Bloomberg. BlackBerry zat de laatste jaren in een dipje maar heeft weer een stijgende lijn te pakken. Meanwhile gaat het erg lekker met de BlackBerry Passport.

 

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones