7 januari 2016 door in Blackberry.

De toekomst van het noodlijdende BlackBerry ligt nu in de handen van het wereldwijde succes van Android. Daarom heeft CEO John Chen ook aangegeven dat voor dit jaar de fabrikant enkel smartphones zal gaan uitbrengen die louter zullen werken op Android. Recentelijk heeft BlackBerry de Priv op de markt gezet, de eerste slider smartphone van de fabrikant met Android.

Nieuwe modellen

Over nieuwe komende modellen sprak de directeur van BlackBerry nog niet, maar dat er nog modellen zullen volgen dit jaar is wel duidelijk. Dat deze modellen dus allemaal op Android zullen gaan werken is ook inmiddels wel duidelijk na deze heldere uitspraak van de CEO. Met de komst van Android op de BlackBerry smartphones hoopt de directeur in ieder geval de hardwaretak van BlackBerry weer een nieuw leven in te blazen. Afgelopen jaren was dit immers een noodlijdende tak die zelfs bijna de ondergang van het bedrijf betekende. Overigens hoopt Chen wel dat in de toekomst er weer BlackBerry smartphones op de markt zullen komen met hun eigen besturingssysteem, Blackberry 10. Op welke termijn wij dit mogen verwachten blijft dan nog even een raadsel.

Verkopen BlackBerry Priv

Over de verkopen van de nieuwe Priv is de directeur voorzichtig. Vooralsnog lijken de verkopen goed te gaan, maar worden nog niet de verkooprecords gehaald die nog enkele jaren geleden werden genoteerd. Sowieso liepen de verkopen in het beginstadium stroef aangezien het toestel mondjesmaat leverbaar was of slechts bij een provider. Inmiddels is het toestel beter leverbaar en ook los te koop. De werkelijke verkoopcijfers zullen dus later duidelijker worden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones