BlackBerry Mercury gespot in benchmark

BlackBerry Mercury gespot in benchmark

We moeten nog steeds wachten op de werkelijke introductie van de nieuwe DTEK60 of een nieuw model duikt al op in een benchmark. Onder de codenaam BBB100-1 is er een nieuwe BlackBerry gespot die qua hardware weer afwijkt met wat we inmiddels gewend waren van BlackBerry. Het nieuwe model krijgt in ieder geval nog wel de merknaam BlackBerry mee, maar wie het toestel ook werkelijk gaat produceren blijft nog even de vraag.

BlackBerry BBB100-1

blackberry-mercuryDe naam Mercury is nergens in de benchmark te bekennen, maar inmiddels duikt de naam Mercury wel erg vaak op bij deze codenaam. Voor het gemak nemen wij dan ook deze naam over in plaats van de codenaam BBB100-1. De nieuwe Mercury krijgt de Snapdragon 625 chipset mee en voor de extra rekenkracht beschikt de smartphone over 3 GB werkgeheugen. Voor de opslag van media is er standaard 32 GB beschikbaar. De nieuwe smartphone krijgt een 4.5 inch touchscreen mee. Dit laatste doet ons vermoeden dat ook het QWERTY-toetsenbord weer eens zijn intrede doet op een BlackBerry smartphone. Al eerder werd een smartphone met dit formaat op de markt gezet met een volledig toetsenbord. Aan de achterzijde treffen wij een 18 megapixels camera aan en aan de voorzijde kun je rekenen op een 8 megapixels camera.

Android 7.0

De nieuwe BBB100-1 zal de beschikking gaan krijgen over Android 7.0. Op zich geen vreemde keuze, maar gezien de hardware en de grootte is het wellicht wel de eerste smartphone in het middensegment met dit besturingssysteem. Enkel een handvol andere modellen zullen op korte termijn hun opwachting gaan maken met deze nieuwste versie van het besturingssysteem. De nieuwe Mercury lijkt vooralsnog een voorloper te zijn in het middensegment.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs van deze nieuwe Mercury is nog niets bekend. Wel kunnen wij voorzichtig voorspellen dat deze smartphone het levenslicht nog niet zal zien voordat de nieuwe DTEK60 werkelijk in de verkoop gaat. Dat wij dus nog enkele maanden moeten wachten is dan ook zeker geen verrassing. Overigens heeft BlackBerry ons al vaker verrast en ook hier moeten wij dus niets uitsluiten. Zodra er hier meer over bekend is zullen wij dit uiteraard direct plaatsen.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones