BlackBerry Mercury duikt op bij GFXbench

BlackBerry Mercury duikt op bij GFXbench

Geruchten over de BlackBerry DTEK60, ook wel bekend onder de naam BlackBerry Mercury, gaan al een tijdje de ronde. Eerder deze week dook de smartphone op bij Geekbench. Heel veel wijzer werden wij er echter niet van. Daar komt nu verandering in: het toestel is inmiddels gespot in de database van GXbench. Zodoende zijn er meer details over de specificaties van de geruchtmakende telefoon bekend.

Nog niet zo heel gek lang geleden was BlackBerry heer en meester op de smartphonemarkt. Bijna overal waar je kwam trof je wel iemand aan die met een BlackBerry rondliep. Modellen als de Bold en de Curve waren niet aan te slepen. De toestellen waren met name bij jongeren erg populair: dankzij de app BlackBerry Hub kon je gratis berichtjes versturen naar vrienden, klas- of ploeggenoten, ook wel beter bekend als pingen.

Tegenwoordig moet je goed zoeken om een BlackBerry aan te treffen. De mobiele telefoons van de Canadese smartphoneproducent zijn zo goed als geheel uit het straatbeeld verdwenen. Het voormalige Research In Motion (RIM) probeerde eind vorig jaar een comeback te maken. Hoe? Door een toestel uit te brengen die niet op BlackBerry OS draait, maar op Android. Daarnaast had deze telefoon zowel een fysiek toetsenbord als een touchscreen. We hebben het natuurlijk over de BlackBerry Priv.  In augustus van dit jaar kwam er nog een tweede Android-telefoon bij: de BlackBerry DTEK50.

Beide modellen sloegen niet aan bij het grote publiek. John Chen, CEO van BlackBerry, maakte bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers bekend dat het bedrijf stopt met de ontwikkeling van nieuwe mobiele telefoons. In plaats daarvan richt het bedrijf zich voortaan op zijn beveiligingssoftware. Er worden weliswaar nog toestellen onder de merknaam BlackBerry verwacht, maar deze toestellen worden ontwikkeld en geproduceerd door andere partijen. Dat deed het Frans-Chinese Alcatel-TCL bijvoorbeeld toen het de DTEK50 introduceerde. Ook diens opvolger, de BlackBerry Mercury, wordt door een ander op de markt gebracht.

Specificaties BlackBerry DTEK60 alias BlackBerry Mercury

De BlackBerry DTEK60 of BlackBerry Mercury draait wederom op Googles besturingssysteem Android. Het wordt één van de eerste toestellen die bij aflevering standaard op Android 7.0 Nougat draait, de allernieuwste Androidversie. In deze entry in de database lijken een aantal foutjes geslopen. Zo zou het toestel een scherm van 12.2 inch hebben met een resolutie van 1620 bij 1080 pixels. Volgens eerdere geruchten zou de DTEK60 een 5.5 inch display met Quad HD resolutie krijgen (1440 bij 2560 pixels). Beroepslekker Roland Quandt houdt het echter op een scherm met een beelddiagonaal dat tussen de 4.5 en 5.0 inch in zit met FHD-resolutie.

Onder de motorkap is naar verluidt de nieuwe Qualcomm Snapdragon 625 octa-core processor te vinden. Deze is uitgerust met acht 2.0GHz snelle ARM Cortex-A53 kernen. Deze chipset wordt bovendien aangevuld met Adreno 506 GPU, 3GB RAM en 32GB intern geheugen. De opslagcapaciteit is mogelijkheid uit te breiden met microSD-kaart, maar zekerheid hierover bestaat er niet.

De primaire camera heeft volgens GFXbench een resolutie van 12 megapixels, de selfiecamera 8 megapixels. Tot slot heeft de BlackBerry Mercury wellicht een fysiek qwerty-toetsenbord en vingerafdruksensor. Dat zou blijken uit een foto die door BlackBerry Italia online is gezet. Overigens noemt de Italiaanse blog nog meer specificaties: zo zou het toestel een 3400 mAh batterij met Quick Charge 3.0 hebben en aluminium behuizing. De hoofdcamera zou bovendien een resolutie van 18 megapixels hebben in plaats van de zojuist genoemde 12.

Prijs en beschikbaarheid

De BlackBerry Curve of BlackBerry Mercury wordt volgens de laatste berichten in februari 2017 verwacht. Het toestel is nu al via de Canadese webshop NXIC te bestellen als pre-order. Klanten hoeven pas te betalen als BlackBerry het toestel daadwerkelijk op de markt brengt. Daar kost de telefoon op het moment van schrijven 680 Canadese dollars, oftewel omgerekend net iets meer dan 470 euro.

 

Zou jij overwegen om de BlackBerry DTEK60 aan te schaffen als de hierboven genoemde specificaties correct blijken te zijn?

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Bente schreef op 26 november 2016 om 08:11

Ja

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones