BlackBerry Motion komt naar Nederland voor 469 euro

BlackBerry Motion komt naar Nederland voor 469 euro

De BlackBerry Motion die eerder deze maand werd gepresenteerd verschijnt ook in Nederland. De middenklasser ligt in november in ons land in de winkel. Aan het toestel hangt een prijskaartje van 469 euro.

Begin deze maand vernamen we via techjournalist Evan Blass dat TCL aan een waterdichte BlackBerry-telefoon werkt: de BlackBerry Motion. Enkele dagen later bleek dat de meesterlekker het wederom bij het rechte eind had. Toen werd hij namelijk uit de doeken gedaan op een persevenement in Dubai.

De BlackBerry Motion valt om verschillende redenen op. Zoals gezegd is het de eerste waterdichte telefoon die de stempel van BlackBerry draagt. Een fysiek toetsenbord ontbreekt. Sinds BlackBerry smartphonemaker af is, hebben we al verschillende toestellen zonder het iconische toetsenbord gezien, zoals de BlackBerry DTEK50 en BlackBerry DTEK60. Tot slot heeft de Motion een thuisknop met geïntegreerde vingerafdruksensor aan de voorzijde. Kortom, we zien allerlei interessante features die we niet gewend zijn van BlackBerry-telefoons.

Tijdens de onthulling kregen we te horen dat de BlackBerry Motion in de Verenigde Arabische Emiraten zou verschijnen. Tevens zou hij naar een aantal ‘geselecteerde markten’ gebracht worden. Of Europa, en de Benelux in het bijzonder, daartoe behoorden, was destijds onduidelijk. Vandaag bevestigt de fabrikant dat hij ook in ons land verkocht zal worden.

Specificaties BlackBerry Motion

De BlackBerry Motion heeft een redelijk standaard scherm dat 5,5 inch in doorsnee is. Helaas geen OLED-scherm met hoge schermresolutie, maar wel IPS LCD-display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Hij is bovendien voorzien van een antikraslaag om te voorkomen dat je sleutelbos bij het minste of geringste al beschadigingen aanbrengt. Onder de motorkap treffen we de Qualcomm Snapdragon 625 aan, een octa-core processor met een kloksnelheid van 2,0 GHz. Hij wordt bijgestaan door de Adreno 506 GPU, 4 GB werkgeheugen en 32 GB uitbreidbaar geheugen.

De vingerafdruksensor vinden we zoals gezegd in de thuisknop. De BlackBerry KEYone heeft eveneens een vingerafdrukscanner, maar deze vinden we in de spatiebalk. Een Home-knop zagen we nog niet eerder op een BlackBerry-telefoon. Een ander wapenfeit  is dat de BlackBerry Motion waterdicht is. Het toestel is IP67 gecertificeerd. Dat betekent dat je hem een half uur lang bij een diepte van één meter onder water kunt dompelen.

BlackBerry Motion

Voor het eerst horen we nu ook iets over de camera’s van de BlackBerry Motion. De middenklasser is uitgerust met een 12 en 8 megapixelcamera. De voorste camera heeft PDAF, f/2.0 diafragma en dual-tone LED-flitser. Je kunt er eveneens 4K-video’s met een frameratesnelheid van 30 frames per seconde mee opnemen. De hoogst haalbare videokwaliteit van de selfiecamera is Full HD.

Achterop vinden we een zachte huid met geribbeld patroon voor extra grip (soft touch coating). Daaronder heeft TCL een 4000 mAh batterij gestopt. Deze ondersteunt Qualcomms snellaadtechniek Quick Charge 3.0. Daarmee is in slechts 40 minuten tijd al voor de helft opgeladen. Aan de zijkant vinden we de Convenience Key. Aan deze knop kun je een specifieke systeemactie of app koppelen om deze snel uit te voeren of openen. Het toestel draait out-of-the-box op Android 7.1 Nougat. Volgend jaar krijgen gebruikers Android 8.0 Oreo, zo beloofde TCL bij de lancering van het toestel.

Net als bij andere BlackBerry-telefoons uit het verleden legt BlackBerry de nadruk op veiligheid. Zo heeft de Motion een een nieuwe beveiligingsoptie die Locker heet. Gebruikers kunnen dan foto’s, documenten en andere bestanden opslaan op een speciaal gedeelte van het geheugen. Om toegang tot deze bestanden te krijgen, is een pincode of vingerafdruk vereist. Een andere coole feature is Privacy Shade. Het is een speciale coating over het scherm waardoor anderen niet over je schouder stiekem kunnen meelezen.

Prijs en beschikbaarheid

De BlackBerry Motion ligt later deze maand in de schappen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Volgende maand is hij ook in Nederland verkrijgbaar. In de VAE heeft de Motion een adviesprijs van omgerekend 399 euro. Bij ons is hij een stuk duurder, namelijk 469 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones