Nieuwe Blackberry is niet Hamburg, maar Blackberry Neon

Terwijl we op twee Blackberry toestellen wachten, kwam er vorige week nieuws dat er drie nieuwe toestellen aan komen, de Blackberry Neon, Argon en Mercury. De drie toestellen draaien allemaal op Android en tot vandaag waren er nog geen foto’s beschikbaar. Twitterlekker The Malignant laat ons één van de toestellen zien, de Blackberry Neon.

Vele wijzigingen in de Blackberry strategie

John Chen’s plannen om BlackBerry weer winstgevend te maken veranderen voortdurend. Zijn oorspronkelijke plan was om volledig afscheidt te nemen van touch-apparaten. Daarop volgde klassieke-modellen op basis van het BlackBerry OS 10. Waarna hij besloot over te schakelen op Android bij de Blackberry Priv. Het toestel bleek voor zakelijke gebruikers toch te hoog geprijsd en verkopen vielen tegen.
Nu lijkt Chen ook afscheid te hebben genomen van high-end smartphones en het gebruik van een toetsenbord in elk Blackberry apparaat. Ergens in juli zullen we de vruchten hiervan zien, een nieuwe budget BlackBerry genaamd Neon. We kennen het toestel onder de naam Hamburg. Het zal een eenvoudig toestel worden vergelijkbaar met de Alcatel Idol 4S.

Blackberry Neon

De Blackberry Neon heeft een 5,2-inch Full HD-scherm. De smartphone draait op een Qualcomm Snapdragon 617 processor met 2 GB of 3 GB werkgeheugen. Men verwacht 16 GB intern geheugen en indrukwekkend geluid vanuit een kwartet van sprekers. Het toestel heeft een 2610 mAh batterij die je helaas niet kunt vervangen door een reserve accu. Achterop vind je een 13-megapixel camera met flitser en voor selfies heeft het toestel een 8-megapixel camera.

Blackberry NEON

Naast deze budget Blackberry verwachten we nog twee toestellen.

Blackberry Argon en Mercury

De Argon is de snelste van de drie. Het toestel beschikt over een Qualcomm Snapdragon 820. Een processor die we in alle vlaggenschepen van 2016 terug zien. Naast de snelle Qualcomm processor heeft de Mercury 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Het toestel heeft een 5,5-inch 1440p beeldscherm. Foto’s maak je met de 21-megapixel camera achterop en de 8-megapixel selfie camera. Er zit een 3000 mAh batterij in met Quick Charge 3 en met de vingerafdrukscanner heeft niemand behalve jij toegang tot het toestel. Het toestel wordt verwacht in oktober 2016.

De Blackberry Mercury is een toestel voor het middensegment. Het is een klassieke Blackberry. Het toestel heeft een QWERTY toetsenbord. Het wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 625 met 3 GB opslag. Het heeft een 4,5-inch beeldscherm en je hebt 32 GB voor al je gegevens. De camera’s zijn een 18-megapixel camera achterop en voor een 8-megapixel camera. Het toestel heeft een 3400 mAh batterij en een aluminimum behuizing. De Mercury verwacht men in februari 2017.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones