‘BlackBerry lanceert in juli nieuwe middenmoter’

‘BlackBerry lanceert in juli nieuwe middenmoter’

BlackBerry maakt zich op om volgende maand een nieuwe smartphone uit het middensegment uit de doeken te doen. Ook horen we geluiden dat de Canadese smartphonemaker nog een tweede midrange smartphone in de planning heeft staan voor later dit jaar. Eén van deze toestellen wordt mogelijk gemaakt door het Frans-Chinese TCL/Alcatel.

Een jaar of vijf à zes geleden was BlackBerry –of Research in Motion (RIM) zoals het bedrijf destijds officieel heette– bijna niet weg te denken uit het straatbeeld in Nederland. Zowel jongeren als professionals liepen met toestellen van deze fabrikant rond. Terwijl de meeste smartphonemaker hun toestellen uitrustten met touchscreens, bleef BlackBerry trouw aan het fysieke qwerty-toetsenbord onder het scherm, inclusief trackpad om te navigeren. Pingen ging hierdoor nog sneller, Ook de bundeling van verschillende communicatiekanalen in BlackBerry Hub werd enorm gewaardeerd.

De tijden van weleer zijn vergane glorie en niets meer dan een vage herinnering, een voetnoot in de geschiedenis van de smartphonemarkt. Dat wil overigens niet zeggen dat de Canadese smartphonemaker niet heeft geprobeerd om een comeback te maken. Aanvankelijk met toestellen als de BlackBerry Z10 en Z30, later met smartphones als de BlackBerry Passport en meer recentelijk de BlackBerry Priv. Deze laatste is redelijk goed ontvangen –wellicht omdat BlackBerry OS is vervangen door Android– maar de telefoon kan niet een commercieel succes worden bestempeld.

Blackberry Priv

Blackberry Priv

Nieuwe midrange smartphone in aantocht

Dat wil echter niet zeggen dat BlackBerry bij de pakken gaat neerzitten. John Chen, de CEO van het bedrijf, liet eerder dit jaar doorschemeren dat hij dit jaar zeker twee goedkopere smartphones op de markt wil brengen: één met fysiek toetsenbord en één zonder. Deze moeten een goedkoper alternatief worden op de high-end BlackBerry Priv.

Op het eerste toestel hoeven we niet lang meer te wachten. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers afgelopen week vertelde Chen dat het bedrijf volgende maand een nieuwe telefoon gaat onthullen. Het gerucht gaat dat het Canadese hard- en softwarebedrijf de geruchtmakende BlackBerry Hamburg onthult.

Specificaties BlackBerry Hamburg

De BlackBerry Hamburg gaat naar verluidt vergezeld met een 5.2 inch LCD-scherm met Full HD-resolutie. Onder de motorkap zouden we een Qualcomm Snapdragon 615 aantreffen in combinatie met 3GB werkgeheugen, 16GB intern geheugen, slot voor microSD-kaart, een 13 en 8 megapixelcamera en 2.610 mAh batterij.

WiFi Alliance

Afgelopen weekend dook een BlackBerry-smartphone op in de database van de WiFi Alliance onder de naam DTEK 50. Deze telefoon draait op Android Marshmallow en ondersteunt dual-band WiFi.

DTEK is een app van de Canadese smartphonemaker waarmee gebruikers hun privacy- en veiligheidsniveau kunnen controleren en verbeteren. Deze applicatie wordt standaard meegeleverd met de BlackBerry Priv, maar is ook te downloaden in de Google Play Store voor Android-smartphones en –tablets.

TCL/Alcatel

Verder zou niet BlackBerry zelf, maar TCL/Alcatel de productie van de smartphone op zich nemen. Sterker nog, als we de geruchten mogen geloven zou het toestel dat volgende maand wordt onthuld veel gelijkenissen vertonen met de Alcatel Idol 4, een midrange toestel die we in februari op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona voorbij zagen komen en sinds vorige week in ons land te koop is.

We gaan het de komende weken zien wat er van deze geruchten klopt.

 

Zit jij te wachten op een nieuwe smartphone van BlackBerry?

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones