BlackBerry onthult binnenkort eigen OS: BlackBerry Secure

BlackBerry onthult binnenkort eigen OS: BlackBerry Secure

BlackBerry staat op het punt om een nieuw besturingssysteem te lanceren voor mobiele telefoons. Deze gaat het leven als BlackBerry Secure. De voormalige Canadese smartphonemaker onderhandelt momenteel met een aantal partijen over licentiedeals om het extra beveiligde OS op hun smartphones te integreren.

Dat bevestigt Alex Thurber, vicepresident Mobility Solutions bij BlackBerry, tegenover ET Telecom.

Nog niet zo heel gek lang geleden was BlackBerry niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Niet alleen de jeugd, maar ook professionals uit de bedrijfswereld liepen met BlackBerry-telefoons rond, zoals de BlackBerry Bold en BlackBerry Curve. Het bedrijf was zo succesvol om twee redenen: het fysieke qwerty-toetsenbord onder het scherm en BlackBerry Ping, de gratis sms-dienst van het bedrijf. De doorbraak van populaire berichtendiensten als WhatsApp, Googles besturingssysteem Android en de opmars van concurrenten gooiden roet in het eten. In enkele jaren tijd verloor de Canadese telefoonmaker bijna geheel haar marktaandeel.

Daarom besloot BlackBerry om het over een andere boeg te gooien. De eerste poging was door zelf een Android-toestel op de markt te brengen in plaats van BlackBerry OS. Dat was de BlackBerry Priv eind 2015. Vanuit commercieel perspectief niet bepaald een succes. Daarna sloot het bedrijf licentiedeals met verschillende partijen. Zij mochten nieuwe BlackBerry-telefoons op de markt brengen zonder dat de Canadezen zich zouden bemoeien met het design, productie en ontwikkeling van de toestellen. Zo maakte BlackBerry afspraken met BB Merah Putih voor de Indonesische markt, Optiemus voor India en TCL voor de internationale markt. Op deze manier zijn de BlackBerry DTEK50, BlackBerry DTEK60 en BlackBerry KEYone tot stand gekomen.

BlackBerry Secure in aantocht

Sinds BlackBerry smartphoneproducent af is, is de focus verschoven van hardware naar mobiele beveiligingssoftware. Het bedrijf heeft al diverse beveiligingsopties gelanceerd. Nu staat de voormalige smartphoneproducent op het punt om een nieuw besturingssysteem te lanceren waarbij het geheel om smartphonebeveiliging draait: BlackBerry Secure. Het is een besturingssysteem dat gebaseerd is op Googles platform Android, maar met extra beveiligingsopties.

BlackBerry-topman Alex Thurber bevestigt tegenover ET Telecom dat zijn bedrijf momenteel in gesprek met diverse partners om smartphones op de markt te brengen met BlackBerry Secure, maar zonder het BlackBerry-logo. Zij installeren het besturingssysteem op hun producten en BlackBerry zorgt ervoor dat de software up-to-date is. Dat smartphonefabrikanten daar geen omkijken naar hebben is natuurlijk een groot voordeel. Ook klanten profiteren ervan, omdat software-updates sneller uitgerold worden. Wanneer we de eerste smartphones met BlackBerry Secure kunnen verwachten laat Thurber in het midden.

De inzet van BlackBerry is echter breder: het bedrijf wil zich niet enkel richten op smartphones, maar ook op televisies, wearables en medische apparatuur. Deze productgroepen worden namelijk ook met een besturingssysteem geleverd. Daarnaast maken ze een belangrijk onderdeel uit van wat we de Enterprise of Things (EoT) noemen.

 

Zou jij eventueel interesse hebben in een smartphone met BlackBerry Secure?

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
azalaia schreef op 29 augustus 2017 om 13:15

Ik heb interesse in de BBSecure mits die een 5 inch landscape fysiek slider toetsenbord krijgt, dus niet meer onderaan, een uitmuntende dubbele camera met 3x zoom en met highend specificaties en geen midrange zoals de KEYone voor een prijs van 650 euro max.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones