30 september 2014 door in Blackberry.

BlackBerry PassportOf het goed gaat met BlackBerry? In ieder geval een stuk beter dan de laatste twee jaar. De nieuwe BlackBerry Passport is twee dagen na de lancering al 200.000 keer besteld. Op de website waren alle beschikbare toestellen binnen zes uur weg. Met zo’n groot verkoopaantal stijgt het marktaandeel van BlackBerry weer gestaag, die in het verleden tot de top van de smartphonemarkt behoorde. 

Bestverkochte telefoon

Ook Amazon.com was na tien uur al haar exemplaren van de Passport kwijt. De telefoon stond zelfs een tijdje op nummer 1 in het rijtje ‘bestverkochte telefoons’. Een succesje, maar wel bescheiden: in dezelfde tijd verkocht Apple maar liefst tien miljoen keer haar nieuwe telefoon. De verkoop ging op 24 september al van start gegaan in de V.S. en Canada. Omgerekend heeft de telefoon een adviesprijs van 649 euro. In Nederland moeten we nog even wachten.

Elk jaar weer een uniek toestel

Het is de bedoeling dat BlackBerry nu elk jaar met een uniek, verrassend toestel komt. Dat vertelt Ron Louks, eindbaas van de smartphonetak van BlackBerry aan Reuters. Hij zegt dat de fabrikant nu beter om kan gaan met de verliezen, waardoor dit mogelijk moet zijn. Toen vorige week de kwartaalcijfers werden gepresenteerd, was er ook minder verlies dan verwacht.

BlackBerry zit dan ook niet stil, er is namelijk al een concepttoestel getoond aan providers. Volgens Louks reageerden die providers positief. “We willen de wow-factor wat betreft ontwerp en ontwrichtende factor”, zegt Louks. Hij vermeldt meteen dat dat niet voor elk toestel mogelijk zal zijn maar dat er zeker kansen zijn.

De BlackBerry Passport is een vooral zakelijk toestelletje met een unieke verschijning. Lees hier alles over de Passport.

BlackBerry Passport aanbiedingen
1000 min/sms
1 GB3G
2 jaar
Eenmalig: 0,00
20,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie
200 min/sms
1 GB4G
2 jaar
Eenmalig: 0,00
20,50 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie
200 min/sms
1 GB3G
2 jaar
Eenmalig: 34,00
20,50 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie

 

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones