BlackBerry presenteert de Leap

BlackBerry presenteert de Leap

Ben je een start-up begonnen? Je bent zélf een start-up, aldus BlackBerry. En daarom heeft de telefoonfabrikant de BlackBerry Leap gepresenteerd. Speciaal voor jonge ondernemers. Het 5-inch toestel zal snel naar Europa komen.

Specificaties

blackberry leapDe BlackBerry Leap oogt modern en stijlvol. de Leap heeft een 5-inch scherm met een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daarbij is 2 gigabyte werkgeheugen beschikbaar en 16 gigabyte aan interne opslagruimte (uitbreidbaar met microSD). Onder de motorkap draait een Qualcomm MSM 8960processor, die 1,5 GHz klokt.

Achterop zit een 8 megapixelcamera, de frontcamera telt 2 megapixel. De batterij heeft een capaciteit van 2800 mAh en daarmee komt de accuduur volgens BlackBerry neer op 25 uur (bij zwaar gebruik!). Ook ondersteunt het toestel 4G. Het toestel draait op Blackberry 10.3.1 OS. Het toestel is 9,5 millimeter dik.

Toetsenbord

Wat we nog wel missen, is het fysieke toetsenbord. Dat wil niet zeggen dat BlackBerry afstand heeft gedaan van de toetsenborden. Dit jaar worden er nog zeker drie smartphones uitgebracht, waarvan één met een fysiek toetsenbord en een licht gebogen telefoon met een uitschuifbaar toetsenbord.  Naar eigen zeggen blijven de toetsenborden belangrijk voor BlackBerry’s telefoons.

Wat betreft de prijs van de Leap: in de Verenigde Staten heeft het toestel een adviesprijs van 275 dollar. Omgerekend kom je dan uit op 246 euro. Tel je de btw er nog bij op, dan kom je op bijna 300 euro uit.

Ook heeft BlackBerry nog een kek filmpje gemaakt:
You are a Start Up. Be ready with the all new BlackBerry Leap

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones