BlackBerry Priv krijgt geen Android 7 Nougat update

BlackBerry Priv krijgt geen Android 7 Nougat update

Ben jij de trotse bezitter van een BlackBerry Priv? Dan hebben we treurig nieuws voor je. Jouw toestel gaat namelijk geen update naar Android 7 Nougat ontvangen. Dat, en meer, liet BlackBerry prominent Alex Thurber weten in de UTB Blog podcast. 

De BlackBerry Priv is inmiddels al enkele jaren op de markt en gaat niet worden voorzien van de update naar Android 7 Nougat. Dit bevestigde Alex Thurber, directeur bij BlackBerry Mobility Solutions, in een interview met de UTB Blog podcast. Deze podcast richt zich specifiek op het zakenleven en heeft zodoende regelmatig prominenten uit deze wereld op de koffie. Volgens Thurber is het teveel gedoe en geregel om alle koppen bij elkaar te krijgen om een update voor een relatief oud toestel als de Priv te realiseren. Het toestel ontving in 2016 al de update van Android 5 Lollipop naar Android 6 Marshmallow en daar blijft het voorlopig ook bij. Thurber voegt eraan toe dat het een zeer ingewikkeld proces is om binnen afzienbare tijd een update in elkaar te kunnen zetten.

BlackBerry KEYone ontvangt Android 8 Oreo

In het interview wijdt Thurber ook uit over de update plannen van de DTEK-collectie van de fabrikant. Het lijkt erop dat ook deze toestellen niet voorzien gaan worden van nieuwe software updates. Als reden geeft hij aan dat de toestellen voor TCL, dat sinds enkele jaren telefoons uitbrengt onder de BlackBerry merknaam, als het ware een testcase vormden. Men heeft dus nog in beraad of deze toestellen ook voorzien worden van updates. Tot slot geeft Thurber te kennen dat de BlackBerry KEYone een wereldwijd succes en de verwachtingen overtreft. Dit toestel krijgt dan ook een update naar Android 8 Oreo, dat vanaf begin deze maand uitrolt voor Google Pixel gebruikers. Ook een nog onaangekondigd toestel van BlackBerry gaat sowieso naar Android 8 Oreo geüpdatet worden.

 

Over de BlackBerry Priv

De BlackBerry Priv is dankzij zijn fysieke toetsenbord een uniek toestel. Dankzij de unieke wisselwerking tussen het toetsenbord en het scherm gaat multitasken sneller dan ooit tevoren. Zo kun je het scherm omhoog schuiven en zodoende het toetsenbord gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om te typen op het haarscherpe 4.5 inch beeldscherm van het toestel. Onder de motorkap wordt de BlackBerry Priv aangedreven door een Snapdragon 808 processor. Hierdoor draai je alle dagelijkse apps en processen moeiteloos en zonder vastlopers. Aan de achterzijde tref je een indrukwekkende 18 megapixelcamera met maar liefst twee flitsers. De 2 megapixel selfie-camera maakt bovendien schitterende zelfportretten. De BlackBerry Priv kost los momenteel zo rond de 400 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones