8 september 2013 door in Blackberry.

q10Dat het niet goed gaat met de verkoop van BlackBerry toestellen is al bekend, maar door de komst van het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 waren de verwachtingen behoorlijk hoog. De verkoop van de BlackBerry Z10 viel tegen, maar verkocht toch een groot aantal toestellen. BlackBerry is echter vooral bekend om de smartphones met QWERTY toetsenbord. De Q10 is de eerste BlackBerry met toetsenbord en het nieuwe besturingssysteem. De verwachtingen van dit toestel waren daarom behoorlijk hoog. Helaas valt de verkoop behoorlijk tegen.

Veel telecomwinkels in de Verenigde Staten melden dat ze slechts enkele smartphones van het merk BlackBerry hebben verkocht. De vraag naar dit merk is gewoon erg laag. Ook in Canada wilt dit nieuwe toestel maar niet verkopen. Je merkt duidelijk dat de meeste smartphone liefhebbers zijn overgestapt naar de bekendere Android, Windows Phone en iOS toestellen.

Toekomstplannen BlackBerry

Eerder waren er al geruchten in het nieuws dat BlackBerry bezig zou zijn met een overname. Een definitief besluit is hierover nog niet genomen. Wel is het nu bekend dat BlackBerry aan het onderzoeken is naar mogelijke alternatieve strategieën en dat een mogelijke overname hierin wordt meegenomen.

Nieuwe BlackBerry toestellen

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe BlackBerry toestellen bekend. We hebben verder ook geen cijfers van het aandeel verkochte BlackBerry toestellen in Nederland. Daarnaast is er onlangs een goedkopere BlackBerry met toetsenbord op de markt gebracht, namelijk de BlackBerry Q5. Het zou goed kunnen dat men de Q10 te duur vond en zit te wachten op een goedkopere versie.

Bekijk de specificaties van de BlackBerry Q5
Bekijk de aanbiedingen van de BlackBerry Q10

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones