BlackBerry schrijft zwarte cijfers, mede dankzij KEYone

BlackBerry schrijft zwarte cijfers, mede dankzij KEYone

Het gaat de goede kant op met BlackBerry! Voor het eerst in tijden weet het bedrijf weer positieve kwartaalcijfers te overbruggen. Deze positieve tendens heeft men te danken aan de toegenomen verkoop van software en de goede ontvangst van de BlackBerry KEYone.

BlackBerry schrijft voor het eerst sinds lange tijd weer eens zwarte cijfers in de boeken. Het bedrijf was ooit heer en meester in de telefonie markt, maar dient zich de laatste jaren steeds meer op IT-veiligheid te richten. In een vanochtend verschenen kwartaalverslag valt te lezen dat BlackBerry aandelen de afgelopen drie maanden een winst van 1.09 euro wisten te realiseren. Dit is een prima resultaat afgezet tegen een verlies van 1.18 euro per aandeel in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam in de afgelopen drie maanden uit op een bedrag van 235 miljoen euro. Deze omzet is veelal afkomstig uit de cybersecurity tak van het bedrijf.

Software tak presteert goed

De software-tak, waar de cybersecurity afdeling onder valt, wist immers een omzet van 160 miljoen euro binnen te halen. De telefoonverkoop speelt hierbij slechts een marginale rol. In het afgelopen jaar bracht BlackBerry twee nieuwe telefoons op de markt, hetzij onder licentie. De alom geroemde BlackBerry KEYone wordt geproduceerd, vervaardigd en verkocht door het Chinese TCL Communications. Dit bedrijf nam hierbij een licentie af op de BlackBerry merknaam en diens gepatenteerde software. Eenzelfde constructie bood uitkomst bij de eveneens afgelopen jaar uitgekomen BlackBerry Aurora. Dit toestel is echter nooit uitgekomen in Europa, maar zag enkel in Indonesië het levenslicht. Dit toestel werd geproduceerd door een andere fabrikant dan TCL.

De leiding van BlackBerry laat in het verslag weten blij te zijn met de zwarte cijfers en zich te verheugen op de toekomst. Hierbij meldt men dat de financiële basis van het bedrijf gezond is en men voor de toekomst volop inzet op BlackBerry SHIELD. Dit is een softwarepakket voor ondernemers waarin de gehele online veiligheid van a tot zo wordt geregeld. Hierbij heeft men geen daadwerkelijke kennis van ICT of IT nodig.

Over de BlackBerry KEYone

De BlackBerry KEYone is hét nieuwe BlackBerry vlaggenschip van 2017. Het toestel oogt strak en zakelijk dankzij zijn rechttoe-rechtaan behuizing met 4.5 inch display. Onder de motorkap wordt het toestel aangedreven door een Snapdragon 625 octa-core processor in combinatie met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslag. De hoofdcamera van het toestel heeft een 12 megapixel resolutie terwijl de lens aan de voorzijde over een 8 megapixel resolutie beschikt. Het toestel draait op het Android besturingssysteem in combinatie met enkele aanpassingen gemaakt door BlackBerry. Het toestel heeft een adviesprijs van 599 euro en is vanaf nu verkrijgbaar.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Gerard schreef op 24 juni 2017 om 17:20

Kleine correctie: TCL Communications is een van de partners van BlackBerry, hun telefoons zie je alleen in the US en EU. De BlackBerry Aurora is door BB Merah Putiih naar Indonesië gebracht, niet TCL

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones