24 september 2013 door in Blackberry.

BlackberryEerder hebben we het al gehad over een mogelijke overname van BlackBerry. De ondergang van BlackBerry gaat in een stroomversnelling. BlackBerry heeft het tweede kwartaal van 2013 een verlies geleden van bijna 1 miljard dollar. Reden genoeg om voorgoed de stekker te trekken uit de ontwikkeling van smartphones voor consumenten. Ergens kwam dit toch nog onverwachts aangezien BlackBerry vorige week nog de nieuwe Z30 heeft aangekondigd.

BlackBerry stopt met ontwikkeling smartphones voor consumenten

Het gaat al lange tijd niet goed met de fabrikant. BlackBerry heeft aangekondigd te stoppen met het fabriceren van consumenten telefoons en is tevens gestopt met aandelenhandel in het bedrijf. Daarnaast wordt ruim 40% van het personeel ontslagen. Dit komt neer op 4500 werknemers. BlackBerry is nog altijd bezig met onderhandelingen voor een eventuele overname en hoopt dat dit jaar nog af te kunnen ronden.

BlackBerry richt zich op de zakelijke markt

BlackBerry heeft lange tijd een grote naam gehad op het gebied van zakelijke telefoons. Ze merken dat ze de markt voor consumententelefoons niet meer kunnen winnen. De concurrentie van o.a. Apple en Samsung is te groot. Om de kosten te verlagen heeft BlackBerry dan ook gekozen om zich voortaan alleen nog op de zakelijke markt te gaan richten.

Nieuwe Blackberry Z30 aangekondigd

Voor de BlackBerry fans is er naast alle negatieve berichtgeving gelukkig nog één laatste lichtpuntje. Het Canadese bedrijf heeft begin vorige week aangekondigd nog dit jaar met de opvolger te komen van de BlackBerry Z10. De BlackBerry Z30 is de grootste en tegelijkertijd laatste smartphone van BlackBerry die voor consumenten op de markt gebracht zal worden. Dit toestel beschikt over een 5 inch touchscreen scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Verder beschikt de Z30 over een 1,7 GHz dual core processor met 2 GB werkgeheugen. De BlackBerry Z30 draait op het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10.2.

blackberry-z30

Ben je fan van BlackBerry en wil je alsnog een smartphone van deze fabrikant in huis? Op Telefoonabonnement.nl vind je de beste aanbiedingen van BlackBerry telefoons. Klik hier.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones