22 december 2014 door in Blackberry.

Blackberry CEO Chen poses for a portrait in TorontoTelecomfabrikant Blackberry heeft het verlies dit jaar wederom kleiner zien worden. De omzet van de smartphonemaker viel wel wat lager uit dan verwacht en gehoopt. Dat blijkt uit cijfers van Blackberry over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar van 2015.

De omzet die door de analisten werd verwacht lag op 932 miljoen dollar. De daadwerkelijke omzet kwam echter niet verder dan 793 miljoen dollar, wat neerkomt op een dalingen van 34 procent ten opzichte van vorig jaar.

Verbeteringen

Toch zijn er wel verbeteringen aan te merken. Het verlies was namelijk een stuk kleiner dan een jaar geleden. De fabrikant verloor in de maanden september, oktober en november ‘slechts’ 148 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog ruim 4,4 miljard dollar. Als je de herstructureringslasten buiten beschouwing laat, blijft er zelfs een winst van 6 miljoen over.

Verkoop smartphones

Het afgelopen kwartaal wist Blackberry nog 1,9 miljoen smartphones aan klanten te verkopen. Als doel heeft Blackberry gesteld de winstgevendheid opnieuw terug te zien krijgen. Hiervoor wordt onder meer der distributiecapaciteit vergroot. De omzet bij Blackberry wordt ondererdeeld in grofweg 46 procent hardware, 46 procent diensten en services en 8 procent uit software en overige inkomsten.

Een Blackberry-toestel dat het de afgelopen tijd goed doet, is de Blackberry Passport. Deze smartphone beschikt over een karakteristiek vierkant scherm.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones