Blauwe vinkjes op WhatsApp: toch wel een dingetje

WhatsApp updateHa! Jij dacht je lekker te verschuilen achter de uitschakeling van de Laatst gezien-functie op WhatsApp? Jammer dan! Gisteravond voerde WhatsApp stilletjes een update door waarbij je precies kunt zien wat de status van je bericht is. Ontvangen, gelezen, of… genegeerd? De blauwe en rode vinkjes zijn het onderwerp van de dag.

UPDATE: Een betatester van WhatsApp geeft aan dat de blauwe vinkjes binnenkort uit te schakelen zijn.

Kleuren

De vinkjes vertellen je precies hoe het met je bericht gesteld is. Zodra je bericht verzonden is, is-ie het vertrouwde grijs. Zodra deze daadwerkelijk gelezen is, worden de vinkjes blauw. En denkt de ontvanger: ik hoef je bericht niet te lezen dus ik negeer ‘m lekker? Dan worden ze rood.

Klein lichtpuntje in de duisternis: lees je een bericht via een notificatie, dan worden de vinkjes nog niet blauw.

Tijden

Als nu je eigen telefoon pakt en een willekeurig WhatsApp-gesprek opent, moet je het bericht naar links swipen. Zodra je dat doet geeft WhatsApp je ook nog eens de tijden waarop het gelezen en afgeleverd is.

Het feit dat nu precies te zien is óf en wanneer berichten gelezen te zijn, roept niet bij iedereen zulke gelukkige reacties op. Nog minder voor de mensen die daar al een hekel aan hadden: de functie Laatst gezien uitzetten heeft in principe geen zin meer.

En nu?

Het is niet representatief om alleen de reacties op social media te gebruiken maar daar overheerst, temidden van de grapjes, in ieder geval het negatieve. Intussen keldert de beoordeling van de app in de App Store en Play Store omlaag.

In Nederland zijn er volgens Telecompaper 8,7 miljoen WhatsApp-gebruikers. We zijn benieuwd wat de berichtendienst gaat doen: houden zo, aanpassen of maar weer weghalen?

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones