Bliep maakt doorstart

Bliep maakt doorstart

Begin maart berichtte wij nog dat Bliep de overstap had gemaakt van T-Mobile naar Tele2, maar afgelopen maandag viel het doek in de Rechtbank van Amsterdam voor deze eigenzinnige provider. Toch maakt de telecomprovider Bliep wel direct weer een doorstart echter zal het nu gaan vallen onder de vlag van United Telecom. Voor klanten zal er niets wijzigen in de dienstverlening en producten.

Overname
Achter United Telecom zit het bedrijf Artilium. Dit bedrijf heeft 190.000 euro neergeteld voor de overname van Bliep en hiervoor krijgen ze ongeveer 21.000 klanten. Na de overstap van T-Mobile naar Tele2 en de wijziging in de tarieven is het aantal klanten hard achteruit gegaan. Uit eigen berichten was het aantal klanten voor de overstap nog ruim 50.000. Bliep bestond sinds 2012 en bood op het netwerk van T-Mobile voor een bedrag van 50 cent per dag onbeperkt mobiel internet aan. Bij de overstap was deze mogelijkheid ook al weer verdwenen. Met de overname neemt United Telecom dus 21.000 klanten over die goed zijn voor een omzet van ongeveer 1.2 miljoen euro per jaar al geeft de afname van het aantal klanten wel een vertekend beeld. Gemiddeld spendeert een Bliep-beller dus ongeveer vijf euro per maand. De overstap naar Tele2 zou volgens Artilium teveel gebruikers hebben gekost waardoor ook de omzet daalde.

Bij de overname is ook overeengekomen dat er ook nog onbetaalde rekeningen worden voldaan aan Tele2. Momenteel vordert Tele2 ruim 205.000 euro op Bliep en deze betalingen mogen door de nieuwe eigenaar in 2016 en 2017 voldaan worden. Artilium betaald 140.000 in contanten en 50.000 euro in aandelen.

Bestaand beleid
Aan het merk Bliep zal weinig gaan veranderen. Volgens Artilium zal de dienstverlening normaal blijven doorwerken en zal het bestaande pakket aan diensten en producten behouden blijven. Hiermee lijkt Bliep bij de overstap een economisch juiste keuze gemaakt te hebben, echter was er teveel gerekend op het behoud van klanten.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones