Bliep stapt over naar Tele2

Bliep stapt over naar Tele2

De eigenzinnige provider Bliep stapt over van T-Mobile naar Tele2. Dat heeft de provider vandaag bekend gemaakt. De verhuizing zal in april plaats gaan vinden, wat ook direct betekend dat bestaande klanten hun simkaart zullen moeten vervangen. Met deze overstap wil Bliep weer verder naar de toekomst kijken en het biedt tevens de gelegenheid om de tarieven aan te passen.

Nieuwe tarieven

Het is tot april nog mogelijk om voor 50 cent per dag de gehele dag online te zijn. Voor 50 cent extra kun je ook nog eens de gehele dag bellen of SMS’en. Helaas lijkt dit tijdperk voorbij te zijn en per april zal Bliep dan ook een nieuwe tariefstructuur hanteren. Zo gaat Bliep nu ook datalimieten hanteren en overstappen op de zogenoemde dagpassen. Voor 25 cent krijg je 10 MB data en voor 50 cent krijg je 67 MB data. Dit is direct ook de grootste bundel. Elke 10 MB daarboven kost weer eens 25 cent. Wanneer dit doorgerekend wordt kun je voor 7,50 per maand ruim 300 MB data verbruiken en je bent 15 euro per maand kwijt voor 2 GB aan data. Een bijkomend voordeel van deze migratie is de snelheid, want deze wordt verhoogd naar 1 Mbit/s.

Het bellen wordt ook compleet op de schop gegooid. Zo is het onbeperkt bellen of SMS’en verdwenen en moet de klant nu per seconde of per SMS betalen. Dit is vastgesteld op 5 cent.

Snel mobiel internet

Bij de migratie naar het Tele2 netwerk zullen klanten sowieso een nieuwe simkaart krijgen. Bestaande klanten kunnen deze nieuwe simkaart al aanvragen, maar Bliep zal hun klanten ook zelf benaderen vanwege deze migratie. Juist door de overstap kan Bliep in de loop van dit jaar ook 4G gaan aanbieden. Overige informatie hierover ontbreekt vooralsnog, maar het lijkt er op dat ook Bliep zich wil gaan mengen in de strijd om de goedkoopste 4G-bundels.

Contract ontbinden?

Een contract ontbinden bij Bliep is niet mogelijk, omdat er simpelweg geen contractuele verplichting is. Bliep werkt compleet op basis van het prepaidsysteem en er kan dus dagelijks opgezegd worden. Mocht jij dus niet mee willen gaan in de migratie kun jij dit makkelijk kenbaar maken bij Bliep. Zorg er dan wel voor dat je voor april bij een andere provider zit en dus eventueel nog gebruik maakt van gratis nummerbehoud.

Bekijk het laatste nieuws over Tele2:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones