Een blik op de nieuwe Sony Xperia X Performance

Een blik op de nieuwe Sony Xperia X Performance

Voor diegene die teleurgesteld zijn dat de Xperia X slechts beschikt over een Snapdragon 650 heeft Sony een prachtig alternatief, de Xperia X Performance. Een waar vlaggenschip met de nieuwste Snapdragon 820 processor die zich met alle andere 2016 vlaggenschepen meten kan.

De Sony Xperia X Performance ziet er uit als de opvolger van de Xperia Z5. Het is Sony’s topmodel in de X-lijn met een Snapdragon 820 bijgestaan door 3GB werkgeheugen. Het toestel is waterdicht, IP68 gecertificeerd en als enige in de serie is het toestel voorzien van een geborsteld aluminium achterzijde. GSMArena besprak het vlaggenschip en hier volgen de belangrijkste punten.

Uiterlijk van de Xperia X Performance

De verdeling van de knoppen en het design van de X Performance zijn in wezen het zelfde als die van de Sony Xperia X. De toestellen verschillen in afmetingen, gewicht en natuurlijk de prestaties. Beide hebben een 5-inch beeldscherm en de IP68 certificering vind je bij de X Performance. Aan de rechterzijde zie je alle knoppen. Een aan-uitknop, volume en speciale camera knop voor een bijzondere camera ervaring. Zowel de Xperia X als de Xperia X Performance hebben een aluminium achterkant die naadloos overgaat in het beeldscherm dankzij afgeronde randen van polycarbonaat.

Sony geeft je een zeer prettige lade voor het plaatsen van je sim-kaart. Zowel nanosim en microSD kun je eenvoudig in het toestel plaatsen. Je hebt dan ook geen hulpstukken nodig om je simkaart te wisselen.

Xperia X Performance

Prestaties van de X Performance

Aan de voorzijde vinden we Sony’s 5-inch LCD-scherm met 1080p resolutie. Collega vlaggenschepen als de HTC 10 en Samsung Galaxy S7 beschikken over Quad-HD beeldschermen. Sony meent dat 1080p meer dan genoeg is voor een 5-inch scherm en met het blote oog is er geen verschil te zien. De Full-HD schermen zijn daarbij ook energie vriendelijker voor de batterij. Het toestel beschikt over luidsprekers aan de voorkant en de top speaker is tevens luidspreker tijdens het bellen. In de kern van de Xperia X Performance draait een Snapdragon 820 met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Achter, rechts in de hoek, vind je de 23-megapixel camera met LED-flitser met object tracking en het nieuwe Predictive Hybrid Autofocus. Voor vind je een 13-megapixel camera die ook beschikt over Sony’s SteadyShot.

Xperia X Performance

Sony heeft de Xperia X Prestatie ontworpen om te concurreren met de high-end vlaggenschepen van Samsung, HTC en Huawei. Het toestel krijgt een adviesprijs van 699 euro en is beschikbaar in 4 kleuren: zwart, goud, rosé goud en wit.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones