Bluetooth-problemen Huawei Nexus 6P na Android-update

Bluetooth-problemen Huawei Nexus 6P na Android-update

De Huawei Nexus 6P staat opnieuw in het middelpunt van de belangstelling. Ditmaal kampt het vlaggenschip van Huawei met Bluetooth-problemen. Bellen in de auto is bij een grote groep gebruikers niet langer mogelijk nadat zij Android 7.1.1 Nougat hebben geïnstalleerd.

Dat blijkt uit een thread die is aangemaakt op de Android Issue Tracker en Google Products Forum. Dit topic dateert al van vorig jaar oktober, maar krijgt nu opnieuw aandacht omdat steeds meer gedupeerden zich melden.

Het is de zoveelste keer in korte tijd dat de Huawei Nexus 6P het nieuws weet te halen. Zo hoorden we half december dat het vlaggenschip met een batterijprobleem kampt. Gebruikers klaagden massaal dat hun toestel er van het ene op het andere moment spontaan mee ophield, ook al was de accu nog lang niet leeg. In sommige gevallen had de batterij nog 60% van zijn totale vermogen toen hij zichzelf afsloot. Opnieuw opstarten was alleen mogelijk als je hem aan de oplader hing.

Even later hoorden we van het beruchte bootloop-probleem. Dat betekent dat een smartphone in een vicieuze cirkel is beland waarin het zichzelf probeert op te starten, daarin niet slaagt, zichzelf afsluit en het vervolgens net zo lang probeert totdat de batterij leeg is. In beide gevallen reageerde Google dat het op de hoogte was van het euvel en dat het aan een oplossing werkte. Naast de Nexus 6P kampte ook de LG Nexus 5X met dezelfde problemen.

Bluetooth

Nu staan de Nexus 6P en Nexus 5X opnieuw in een kwaad daglicht. Beide toestellen zouden last hebben van Bluetooth-problemen. Specifiek: gebruikers zeggen dat ze niet kunnen bellen als hun apparaat met de auto verbonden is. Het probleem is dus niet zozeer dat hun telefoon geen verbinding kan maken met het Bluetooth-systeem van de auto, maar dat ze vervolgens niet kunnen bellen.

De eerste meldingen dateren van vorig jaar oktober. Sindsdien heeft een Google-medewerker verschillende oplossingen voorgedragen. Zo stelt hij voor om alle apparaten uit de Bluetooth-lijst van hun auto te wissen en vervolgens opnieuw verbinding proberen te maken. Een andere oplossing die hij bood is het resetten van de netwerkinstellingen van de Nexus 6P of Nexus 5X. Niets lijkt echter te helpen. Ook opstarten in de Veilige Modus biedt geen uitkomst. Daarop reageerde Google met de mededeling dat het bedrijf het probleem onderzoekt. Sindsdien is het stil bij de zoekmachinegigant.

Gebruikers zijn het eens over de oorzaak: de problemen doen zich pas voor sinds zij Android 7.1.1 Nougat op hun smartphone hebben geïnstalleerd. Daarvoor hadden ze nergens last van. Sinds half december heeft Google niet meer gereageerd op het forum over dit probleem. We hebben dus geen idee in hoeverre een oplossing voor handen is.

 

Ondervindt één van jullie dezelfde Bluetooth-problemen, of hebben jullie nergens last van?

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (4)
Frans Campfens schreef op 17 januari 2017 om 12:17

Hallo
Misschien een oud probleem die er al lang in zit want ik heb een oudere Huawei Y330 en wat blijkt, dezelfde problemen.
Had voor de OBD2 een mini ELM327 gekocht en deze in de auto aangesloten, Bleutooth connectie en gepaired en jawel alles werkte met Torque om de odb2 uit telezen. Conectie verbroken en later weer aangezet, doet het gewoon niet meer, wel mobiel via Bleutooth gepaired maar de app werkt niet meer. Mijn vrouw heeft dezelfde toestel, Bleutooth gepaired, app geladen en aangezet, werkt prima. De verbinding verbroken en weer naderhand opnieuw geprobeerd, helaas echt niet meer doen. Andere apps gerpobeerd, geen resultaat.
De laptop onder windows10 met een aplicatie voor OBD2, deze werkt via bleutooth prima, ook uitzetten en weer aan zetten.
Conclusie is dat het een algemeen probleem is van bleutooth in de Huawei Y330 toestellen maar misschien dezelfde problemen met de nieuwere toestellen.

Groeten Frans

H. van Eijk schreef op 4 februari 2017 om 11:37

Ik heb een Huawei SCL-L21 en heb met dat toestel ook nog steeds problemen bij het bellen via Bluetooth in de auto. In eerste instantie werd er maar een klein aantal van mijn contacten weergegeven. We hebben toen de app Bluetooth telefoonboek gedownload waarmee dat probleem was opgelost. Bleef het probleem dat de telefoonnummers van de contacten soms gewoonweg verkeerd gekozen worden (bijv. i.p.v. een 1 wordt dan een 3 gekozen) waardoor ik natuurlijk een heel ander aan de telefoon krijg. Het is om gek van te worden.

Joffrey gerrits schreef op 10 februari 2017 om 12:05

Ik krijg mijn nexus niet gekoppeld met bluetooth. Hij koppelt hem , maar gooit hem meteen weer uit. Ik heb van alles geprobeerd , maar niets helpt.

Jan Engels schreef op 13 februari 2017 om 12:42

Ik heb ook een Huawei SCL-L21 koppellen gaat goed alleen valt het gesprek regelmatig weg, bij de vorige telefoon werkte alles perfect.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones