Zo los je het bootloopprobleem op met de Huawei Nexus 6P

Zo los je het bootloopprobleem op met de Huawei Nexus 6P

Een ontwikkelaar van XDA Developers heeft een onofficiële oplossing bedacht om het bootloopprobleem van de Huawei Nexus 6P aan te pakken. Hij is echter alles behalve makkelijk te implementeren en kent een hele belangrijke keerzijde. Meer weten over de details? Lees dan snel verder.

Eind vorig jaar klaagden tal van Huawei Nexus P6 bezitters dat hun toestel niet langer naar behoren werkte toen zij een update hadden geïnstalleerd. Ineens hadden zij last van een bootloopprobleem. Daarbij is het besturingssysteem niet in staat om de telefoon op te starten. Doordat hij te lang in het opstartproces blijft hangen, eindigt het OS automatisch deze taak om het opnieuw te proberen. Ook bij deze tweede poging gaat het mis en probeert Android nogmaals om het toestel op te starten. Dit proces wordt net zo lang herhaald totdat de batterij leeg is. Feitelijk heb je dus een gebrickte telefoon waar je helemaal niets meer mee kunt, behalve als boekenlegger of iets dergelijks gebruiken.

Een enkeling wist deze bootloop te omzeilen door hun toestel in recovery modus op te starten. Dat trucje werkte echter lang niet bij iedereen. Google erkende het bestaan van het euvel en beloofde met een oplossing te komen in de vorm van een software-update. Wie daar niet op kon of wilde wachten, mocht gebruikmaken van de garantieregeling en hun toestel bij Huawei of Google omruilen. Een aardig gebaar van de smartphoneproducent en het internetbedrijf aangezien de fabrieksgarantie inmiddels is verlopen (de Huawei Nexus 6P is inmiddels bijna twee jaar oud).

Inmiddels zijn we bijna acht maanden verder en heeft de zoekmachinegigant nog altijd geen patch uitgerold dat het probleem moet verhelpen. Daarop is een ontwikkelaar van het Amerikaanse technologieforum XDA Developers aan de slag gegaan en heeft een creatieve oplossing bedacht waardoor de Nexus 6P gewoon weer opstart.

Zo verhelp je het bootloopprobleem

Wat moet je daarvoor doen? Daarvoor moet je de boot image van de Nexus 6P flashen. Je downloadt een aangepaste versie van de software op je computer en via de opdrachtprompt installeer je deze op je telefoon. Dat klinkt misschien simpel, maar je moet echt wel over de benodigde technische kennis beschikken. Via deze link vind je alle instructies om je vlaggenschip te flashen. Let wel: dit gebeurt geheel op eigen risico. Als je niet weet wat je doet is het mogelijk dat je telefoon niet meer werkt. Van de andere kant, dat is nou precies het probleem waar gebruikers over klagen. Dus wat heb je te verliezen? Maar nogmaals, Telefoonabonnement.nl neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor wat er eventueel mis kan gaan tijdens het flashen.

‘Geweldig, een oplossing voor dit vervelende probleem’ denk je nu misschien. Het klopt weliswaar dat je hiermee je Nexus 6P weer aan de praat krijgt, maar je moet er rekening mee houden dat hij niet meer zo snel is als voorheen. Dat komt omdat de alternatieve image boot de vier snelle en krachtige A57 kernen uitschakelt. Deze hadden ieder een kloksnelheid van 2,0 GHz. Alleen de energiezuinige en beduidend minder krachtige A53 Cortex-cores blijven dan over. Deze hebben een kloksnelheid van maximaal 1,55 GHz. Dat betekent dus dat je met aanzienlijk minder rekenkracht genoegen moet nemen. Van de andere kant, je kunt weer alles doen met de Nexus 6P. De ontwikkelaar zegt dat hij aan een fix werkt waarbij de A57 kernen niet hoeven te worden uitgeschakeld.

Deze fix kent één voordeel: de batterij van het vlaggenschip gaat nu een stuk langer mee. Je krijgt er dus wel degelijk iets voor terug.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones