Brussel keurt fusie UPC en Ziggo goed

ZiggoZiggo en UPC mogen de geplande fusie doorgang laten vinden van Brussel, mits er aan enkele voorwaarden wordt voldaan. Dat meldt persbureau Bloomberg op bronnen die nauw bij het onderzoek betrokken zijn.

De Europese Commissie heeft zelf nog geen officiële verklaring gegeven, en ook UPC en Ziggo laten vooralsnog niets van zich weten. De fusie is al maandenlang onderwerp van een grootschalig onderzoek. Brussel had de deadline voor de onderzoeksresultaten aanvankelijk vastgelegd op 17 oktober, maar verschoof deze maandag naar 3 november.

UPC

UPC-eigenaar Liberty Global wil niet op de zaken vooruitlopen, en kan dan ook niets kwijt over een eventueel resultaat. Wel geeft het bedrijf aan dat er schot in de zaak zit: “We zitten in een constructieve discussie met de Europese Commissie en we hopen er voor het eind van dit jaar uit te zijn”, aldus een woordvoerder.

Voorwaarden

Volgens Bloomberg zijn er aan de fusie wel enkele voorwaarden verbonden. Zo zou het nieuwe bedrijf het filmkanaal Film 1 in de verkoop moeten doen. Ook moet de organisatie nieuwe concurrenten als Netflix toegang tot zijn netwerk blijven verlenen en garanderen.

Onderzoek

UPC-eigenaar Liberty Global wil Ziggo en UPC samenvoegen en doorgang laten vinden onder de naam Ziggo. De fusie is niet geheel onomstreden, omdat de Europese Commissie bang is dat het ‘nieuwe Ziggo’ een te sterke positie krijgt op de telecom- en televisiemarkt.

Bekijk het laatste nieuws over Ziggo:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones