Budget vriendelijke Samsung in aantocht; Galaxy J1 Mini

Samsung wil niet alleen de High-End smartphonemarkt veroveren maar ook de Low-End. Net als vele van haar belangrijkste rivalen doet ook het Koreaanse bedrijf haar best opkomende markten te veroveren. Vandaar dat Samsung over een aantal budget vriendelijke smartphones beschikt, op maat gesneden voor deze markten. Het nieuwste lid aan deze budget klasse toestellen is de Galaxy J1 Mini. Het toestel werd voor de Filipijnen aangekondigd en de looks zijn vergelijkbaar met die van de Galaxy J1 Nxt. De Koreaanse gigant bracht deze recent voor slechts $ 88 in Bangladesh in de verkoop.

Samsung Galaxy J1 Mini

De J1 Mini krijgt een stuk minder intern geheugen mee, 768MB in plaats van 1GB en daarom had Samsung het misschien wel een nieuwe naam moeten geven om verwarring te voorkomen met de toch al budget vriendelijk Galaxy J. Een prijsdaling alleen door het verminderd intern geheugen lijkt nogal stug en wat de andere factoren zijn geweest is niet bekend.

Specificaties Samsung Galaxy J1 Mini

De hardware van de nieuwe J1 Mini is bijna identiek aan haar voorgangers. Het toestel heeft een bescheiden 4,0-inch TFT-scherm met een resolutie van 840×480 pixels. De J1 Mini draait dankzij een quad-core CPU, geklokt op 1,2 GHz, met Android 5.1 Lollipop OS. De camera setup is niets bijzonders en bevat een 5MP achterste CMOS-sensor camera en een front camera VGA 0.3MP. Met de 1500 mAh batterij belooft Samsung dat het apparaat tot 8 uur 3G gesprekstijd, 7 uur browsen en 29 uur audio afspelen.

Helaas heeft de J5 Mini geen 4G-compatibiliteit, maar het compacte apparaat (121,6 x 63,1 x 10,8 mm) biedt wel ruimte voor Dual SIM ondersteuning. Andere functies zijn onder meer USB 2.0, GPS, Glonass, 3.5mm stereo Earjack, WiFi 802.11, Wi-Fi Direct en Bluetooth 4.0.

Informatie over prijzen en beschikbaarheid is nog onbekend.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones