Camera iPhone 7 Plus levert problemen op

Camera iPhone 7 Plus levert problemen op

De iPhone 7 Plus is weliswaar het vlaggenschip van 2016, maar gaat gepaard met cameraproblemen. Bij sommigen althans. Op Reddit is een thread te vinden waar gebruikers klagen dat de camera van hun iPhone 7 Plus niet doet wat hij behoort te doen.

Het is begin september als Apple haar twee nieuwste vlaggenschepen presenteert: de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Het eerstgenoemde toestel moet genoegen nemen met één cameralens aan de achterkant, de iPhone 7 Plus heeft een dual-camerasysteem. Dat is niet alleen een unieke en innovatieve feature die Apple hiermee introduceert voor haar vlaggenschip, maar tevens de reden voor de nodige kopzorgen bij een aantal gebruikers.

Cameraproblemen

Op Reddit vinden we een topic dat luistert naar de titel ‘iPhone 7 Plus cameras are dying’. Of vrij vertaald ‘de camera’s van de iPhone 7 Plus begeven het’. Wat is het geval? Soms verschijnt er een zwart preview venster in beeld en is het onmogelijk om plaatjes of video’s te schieten. Als het wel mogelijk blijkt om foto’s te schieten, krijgen ze vaak een groene of paarse gloed. Tot slot verschijnt soms een waarschuwingsvenster in beeld met daarop de tekst dat de iPhone moet afkoelen, ook al is hij slechts lauwwarm.

Menigeen heeft een factory reset geprobeerd, maar zonder resultaat. Uiteindelijk gingen ze met hun klachten naar de Apple Store en kregen ze een vervangend model aangeboden. Op Reddit wordt gesuggereerd dat het een hardwarematig probleem is. Eén forumlid zegt een workaround te hebben gevonden voor het probleem. Hij beweert dat hij nergens last van heeft zodra hij de camera-app vanaf het lockscreen opent. Dit is echter een tijdelijke fix en zeker geen definitieve oplossing.

Onduidelijk is of slechts aan handjevol mensen hinder ondervindt van de cameraproblemen, of dat het een grootschaliger probleem is. Als jij dezelfde problemen ervaart, leg het dan voor aan de medewerkers van de Genius Bar of ga naar het verkooppunt waar je het vlaggenschip hebt aangeschaft.

Specificaties iPhone 7 Plus

De iPhone 7 Plus heeft een 5.5 inch Retina HD-scherm  met Full HD-resolutie en waterdichte behuizing doordat hij IP67 gecertificeerd is. Het vlaggenschip wordt aangedreven door de A10 Fusion chip met M10-bewegingscoprocessor. Apple verklapt nooit hoeveel werkgeheugen haar iPhones hebben, maar door een teardown van de heren van iFixit weten we dat hij 3GB RAM bevat. Voor het eerst krijg je ook standaard 32GB intern geheugen. Voorheen moest je genoegen nemen met de helft. Naast de 32GB-variant zijn er tevens uitvoeringen met 128GB en 256GB geheugen.

De iPhone 7 Plus heeft een dubbele 12 megapixelcamera aan de achterkant. Deze is voorzien van autofocus, f/1.8 diafragma, optische beeldstabilisatie (OIS) en viervoudige True Tone LED-flitser voor een groter kleurbereik en nog realistischere kleuren. Door de combinatie van een groothoeklens en telelens beschik je over 2x optische zoom en 10x digitale zoom. Tot slot komt hij met een Image Signal Processor (ISP) die 60% sneller en 30% zuiniger is, plus 100 biljoen berekeningen kan maken in slechts 25 milliseconden. De FaceTime HD-camera is eveneens vernieuwd en heeft voortaan een resolutie van 7 megapixels.

De fysieke Home-knop is vervangen door een nieuwe aanraakgevoelige thuisknop en Taptic Engine. De 3.5mm audio jack is weggelaten. Om muziek te luisteren moet je gebruikmaken van de lightning-naar-mini-jack-adapter of de Apple AirPods kopen. De levertijd van deze oordopjes bedraagt enkele weken. Het prijskaartje bedraagt 179 euro.

De iPhone 7 Plus is verkrijgbaar van 909 euro in de Apple Store.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones